Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δέκα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα για την Καθαριότητα του Πειραιά

Εν Δημω στις 29/10/2021

Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, προϋπολογισμού 1.690.120 ευρώ – Με ήπια λειτουργία για προστασία του περιβάλλοντος

|> Με δέκα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα εξοπλίζει τη νευραλγική υπηρεσία της Καθαριότητας ο Δήμος Πειραιά, καθώς εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης που υπέβαλε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, συνολικού προϋπολογισμού 1.690.120 ευρώ.

Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα πέντε ηλεκτρικά οχήματα, τρία ηλεκτρικά σάρωθρα και δύο ανατρεπόμενα οχήματα, τα οποία θα ενισχύσουν τον ήδη αναβαθμισμένο στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Σημαντική παράμετρος αποτελεί η ήπια λειτουργία τους, η οποία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Τα οφέλη από τη χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι πολλαπλά. Χαρακτηριστικά, περιορίζεται η ατμοσφαιρική ρύπανση και μειώνεται η ηχορύπανση, προστατεύεται η  δημόσια υγεία, το  κόστος συντήρησης είναι  χαμηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά, μειώνεται σημαντικά το κόστος αγοράς τους μέσω των επιδοτήσεων και πλησιάζει στο επίπεδο ενός αντίστοιχου συμβατικού, απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο, μειώνεται το κόστος κινητικότητας.

Σημειώνεται, ότι η πρόταση του Δήμου Πειραιά εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης “Αντώνης Τρίτσης”, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα στον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”, με τίτλο: “Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους”.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Πειραιά στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, έρχεται να επισφραγίσει τη συστηματική προσπάθεια και τον σχεδιασμό του Δήμου Πειραιά, για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, προς όφελος των κατοίκων και της πόλης μας.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποτελεί μια σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία και χαίρομαι ιδιαίτερα που με την προμήθεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη, υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Επιπλέον, η ανανέωση του στόλου της Καθαριότητας αφενός θα εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας σε έναν από τους πλέον σημαντικούς τομείς, αφετέρου θα συμβάλλει και στην εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση του κόστους συντήρησης των οχημάτων. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι πως η ηλεκτροκίνηση  με την οικολογική της λειτουργία,  συμβάλλει αναμφισβήτητα στην προστασία του περιβάλλοντος. Σταθερή μας επιδίωξη είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών. Δεν σταματάμε λοιπόν εδώ, συνεχίζουμε με επιμονή και σκληρή δουλειά να διεκδικούμε πόρους και να υλοποιούμε σημαντικές δράσεις, για το καλό της πόλης μας».

Απάντηση