Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χρηματοδότηση για καινοτομία και επιχειρείν μέσω του ΕΟΧ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 17/03/2015

Συνάντηση με την πρέσβη και επικεφαλής των EEA & Norway Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Ίνγκριντ Σούλερουντ, τον πρέσβη της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και τον γραμματέα πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός συζήτησε με τους Νορβηγούς αξιωματούχους για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα.

stathakis presveis

Τα EEA & Norway Grants είναι αναπτυξιακοί πόροι που διαθέτουν η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό στόχο τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δοτριών και δικαιούχων χωρών.

Στην Ελλάδα, για την περίοδο 2009-2014 ο ΕΟΧ χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των ΜΚΟ, καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Η κα Σούλερουντ εξέφρασε την πρόθεσή της να εξεταστούν και οι νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015-2020, με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάλογα πάντα με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: