Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χρονομηχανή “κολλημένη” στα ΄90s σε υπόγεια ενός bar του Μικρολίμανου

FLASH στις 01/06/2015

Η πιο hot είδηση έρχεται από την πόλη του Πειραιά και κάνει τον γύρο του κόσμου. Αφορά στην εγκατάσταση Χρονομηχανής που λειτουργεί σε πειραματικό στάδιο στο stage γνωστού bar στο Μικρολίμανο. Πριν από λίγους μήνες ο γνωστός ιδιοκτήτης ανακάλυψε στο υπόγειο της επιχείρησής του μία παράξενη συσκευή. Ειδικοί αποφάνθηκαν αρχικά ότι πρόκειται για απόπειρα κατασκευής μίας χρονομηχανής. Ο επιχειρηματίας του γνωστού bar μόλις έμαθε περί τίνος πρόκειται αποφάσισε να δώσει άδεια στους ειδικούς να εξετάσουν το τεχνολογικό αντικείμενο και να προσπαθήσουν να το θέσουν σε λειτουργία, με την ομολογουμένως τολμηρή προϋπόθεση αυτό να γίνει μέσα στο μαγαζί του!

Η συσκευή εξετάστηκε επί 5 εβδομάδες από επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές από το εξωτερικό. Παράδοξο, και με την συμφωνία όλων, είναι το γεγονός ότι η εν λόγω μηχανή έχει κατασκευαστεί, ώστε, αν λειτουργήσει, να μπορεί να επιτύχει χωροχρονικά ταξίδια μόνο κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα μόνο κατά την δεκαετία του ’90.

Οι ειδικοί σχολίασαν ότι η συσκευή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, την εγκατέστησαν στο stage του γνωστού bar στο Μικρολίμανο, μιας και ο επιχειρηματίας δεν επέτρεπε την απομάκρυνση της συσκευής από τον χώρο του, όπως αναφέραμε παραπάνω, πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προσπάθησαν να την θέσουν σε λειτουργία στις 21 Μαϊου. Προσκλήθηκε εκλεκτό κοινό της περιοχής incognito για να παρακολουθήσει το πείραμα. Και το αποτέλεσμα;

Αποδείχτηκε ότι η χρονομηχανή λειτουργεί και εκείνο το βράδυ, ημέρα Κων/νου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε το 1ο χωροχρονικό ταξίδι στην Ιστορία! Το γεγονός συνέβη σε όλον τον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού και ξαφνικά καλεσμένοι και προσωπικό βρέθηκαν σε ανάλογο χώρο κατά το ’96, σε κάποιο πάρτι Γυμνασίου την στιγμή που έπαιζε το “Please forgive me” από Bryan Adams. Το συμβάν διήρκησε συνολικά 2 ώρες και 27 λεπτά…

Έκτοτε κάθε Πέμπτη γίνεται το ίδιο πείραμα! Προγραμματίζεται η συσκευή και επιστρέφουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στα ’90s. Φημολογείται από χειρόγραφα που βρέθηκαν ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του χώρου ήταν φυσικός και προσπαθούσε να υπερβεί τα όρια του χώρου και του χρόνου για να επιστρέψει στα ’90s, τότε που όπως γράφει “ήμουν απόλυτα ερωτευμένος, ξέγνοιαστος… υπήρχε μία αγνότητα εκείνη την εποχή και η μουσική ήταν κάπως, πώς να το πω… πιο αληθινή!

Κάντε μία βόλτα από το Μικρολίμανο Πέμπτη βράδυ… και εκεί μετά τις 22.00 αν ακούσετε γνώριμους ήχους από την δεκαετία του ’90 μπορεί να δείτε το αναπάντεχο να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας! Κάντε και μία προσευχή, μια μετάνοια, ένα προσκύνημα βρε αδελφέ… Δεν βλάπτει!..

>>> Στη φωτογραφία δεν είναι η χρονομηχανή του “Mecca bar”, αλλά αυτή που υπάρχει στα υπόγεια του Βατικανό! Περισσότερα ΕΔΩ.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: