Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χωρίς… αναξιοπαθούντες και σκυλιά δίχως φίμωτρα τα βαγόνια του Ηλεκτρικού

FLASH στις 06/02/2016

Μπράβο στον ΗΣΑΠ

Κάτι προς το καλύτερο φαίνεται να αλλάζει στον Ηλεκτρικό. Επειδή πριν μερικούς μήνες ο «Τύπος Πειραιώς», με ανάρτησή του είχε επιτεθεί στον ΗΣΑΠ για «κρούσματα αδιαφορίας», είχαμε δημιουργήσει υποψίες ότι «κάποιο ρόλο παίζουμε». Τώρα που παρατηρούνται… «κρούσματα ενδιαφέροντος», άραγε ποιόν ρόλο παίζουμε; Τέλος πάντων. Στο θέμα μας…

Ίσως θα πρέπει να αισιοδοξούμε ότι σύντομα ο Ηλεκτρικός θα παύσει να είναι στέκι ζητιάνων και πως η επαιτεία δεν θα «ξαναπατήσει» το πόδι της σε βαγόνι.

Αφορμή για το εν λόγω ελπιδοφόρο μήνυμα, στάθηκε η προχθεσινή ημέρα, που μέσα σε 5΄λεπτά οι επιβάτες του συρμού από Ν. Φάληρο προς Ομόνοια, έτυχαν μάρτυρες δύο… κρουσμάτων ενδιαφέροντος! Δηλαδή….

Ο συρμός φθάνει στον σταθμό του Μοσχάτου και πριν αναχωρήσει, ακούγεται από τα μεγάφωνα των βαγονιών η φωνή της οδηγού (ή άλλης υπαλλήλου;), να λέει:

«Παρακαλείται ο κύριος που εισήλθε στο τρίτο βαγόνι, να εξέλθει διότι η επαιτεία απαγορεύεται»!

Και πριν καλά-καλά συνέλθουν οι επιβάτες από την έκπληξη, στον σταθμό της Καλλιθέας ακούγεται και πάλι η φωνή της να λέει:

«Παρακαλείται η κυρία που εισήλθε στο τελευταίο βαγόνι με το σκυλί της, να εξέλθει, διότι απαγορεύεται η είσοδος σκύλων, τουλάχιστον χωρίς φίμωτρο»!

Από τον Τ/Π εκφράζονται (συγκρατημένα) συγχαρητήρια, διότι χθες μπήκε στο βαγόνι ανενόχλητος ένας ζητιάνος, χωρίς να ακουστεί κάποια φωνή από τα μεγάφωνα…

Ας ελπίσουμε ότι η παρουσία του τύπου διέφυγε της προσοχής του υπευθύνου και δεν οφείλεται σε αδιαφορία.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιος από τον ΗΣΑΠ έχει τη θέληση. Οπότε, ας ελπίσουμε…

Απάντηση