Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Δρίτσα με το προεδρείο της ΠΝΟ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 04/11/2015

Αισιοδοξεί ο υπουργός…

Μετά τη χθεσινή επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), στο πλαίσιο της νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών και κλάδων που συνδέονται με τη ναυτιλία, ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση, της διοίκησης της ΠΝΟ και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνάντηση ο υπουργός τόνισε για μια ακόμη φορά, τα θετικά βήματα που ήδη έχουν γίνει ως προς την επίλυση των διεκδικήσεων των ναυτικών και ειδικότερα στα επείγοντα αιτήματά τους, που αφορούν στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, αλλά και όσον αφορά στη ρύθμιση για τις συνθέσεις των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, χωρίς βέβαια να παραβλέπονται επιμέρους αιτήματα, όπως το ζήτημα της ναυτικής εργασίας, του ΓΕΝΕ, του Οίκου του Ναύτου, της ναυτικής εκπαίδευσης και πολλών άλλων.

Ο υπουργός, κάλεσε τους απεργούς ναυτικούς να μην αφήσουν τα προβλήματα των τελευταίων τριάντα χρόνων να δεσμεύσουν την εξέλιξη των δίκαιων και επίκαιρων αιτημάτων τους, στα οποία η κυβέρνηση δε σταμάτησε ούτε στιγμή να προσπαθεί με στόχο την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων μέσα στο γνωστό ασφυκτικό πλαίσιο που υπάρχει. Οι τελικές λύσεις είναι όντως δύσκολες. Καμιά οριστική απόφαση όμως δεν έχει ληφθεί. Αντίθετα, ήδη, υπάρχουν εξελίξεις και βελτιώσεις θετικές και η προσπάθεια συνεχίζεται

Τόνισε, επίσης, πως η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να ζητά, κατανόηση, χρόνο και δυνατότητα να προχωρήσει τους σχεδιασμούς που έχει ήδη δρομολογήσει, την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει και καλεί όλους να αναγνωρίσουν, τόσο τη νομιμότητα της απεργίας, όσο και τη βαρύτητα των αιτημάτων της.

Συνοψίζοντας, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η συνάντηση αυτή δεν θα αποβεί άκαρπη και κάλεσε τους απεργούς, για μια ακόμη φορά να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν τις θετικές εξελίξεις ως προς τα αιτήματά τους, αλλά και να λάβουν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από την απεργία στα νησιά με τη μεταφορά των προσφύγων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: