Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φοράω κράνος της μηχανής και πάω στην παραλία!

FLASH στις 04/08/2020

“Ψεκασμένοι” αρνησιφίμωτροι και “υπεύθυνοι” εθελοφίμωτροι, με τα καρακόλια να παραφυλάνε

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, παιανίζουν αμφότερες οι «παρατάξεις» διαβάζοντας προφανώς και τις ανακοινώσεις του ανεπηρέαστου από συμφέροντα Π.Ο.Υ..

Ο Βοθρόλυμας έχει πιάσει το τιμόνι με την Γελοιότητα στη θέση του συνοδηγού. Στην καρότσα όλοι μας, οι επί σφαγήν σε Σφαγείο -που όμως τηρεί τους Υγειονομικούς Κανόνες.

Δεν είναι ίσως τυχαίο που υπέρμαχοι του φίμωτρου είναι συνήθως χειρουργοί· επί έτη πολλά βασανισθέντες και βασανιζόμενοι, διψώντες να δουν και άλλους να βασανίζονται για να νιώσουν τι έχουν τραβήξει αυτοί -που τώρα πια συνήθισαν και τους λείπει και εκτός χειρουργείου.

Δεν είναι τυχαίο που οι επιδημιολόγοι, που δε φόρεσαν ποτέ στη ζωή τους μάσκα, αλλά γνωρίζουν περισσότερα και κυρίως Ιστορία, παραμένουν διχασμένοι για το τι, πώς, πότε -από το γιατί μένουν ακόμα μακριά, όπως όλοι. Διχασμένοι και διστακτικοί, επειδή σκέπτονται -και «σκέπτομαι σημαίνει διστάζω» κατά τον Πεσσόα, που συμπληρώνει πικρόχολα: «οι άνθρωποι της δράσης ποτέ δεν σκέπτονται». Να είχε άραγε υπ’ όψιν τις διαφορές μεταξύ των βασικών ιατρικών τομέων, της Χειρουργικής και της Παθολογίας;

Σκέφτομαι τώρα, βλέποντας τους φανατικούς «υπέρ» ότι κάποια βάση ίσως έχει ο ισχυρισμός των «ψεκασμένων» ότι οι χρόνιες ανεπαίσθητες υποξία και υπερκαπνία μπορεί να επηρεάζουν τη συμπεριφορά μεσο-μακροπρόθεσμα των «πασχόντων».

Αλλοδρομία: σκέψου μια ζωή με μάσκα και τον έρωτα μόνο με προφυλακτικό ή με βαριά φίμωση πόσθης. Το παρατράβηξα, έ; Παραφυλάνε και τα καρακόλια.

Μας έχουν δηλητηριάσει τόσο -ο Κοβίντιος και τα παρελκόμενά του- που χάσαμε πολλά από τα ελάχιστα που μας έχουν μείνει.

Τέλος για σήμερα! Φοράω κράνος -της μηχανής- και πάω στην παραλία. Παίρνω και τη μάσκα -για τις βουτιές. Τι κρίμα που μηχανή δεν έχω πια!

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ. ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: