Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όλα όσα προκάλεσε εκείνη η συνάντηση τού Τσίπρα με τον Ολάντ εις Παρισίους…

Χωρίς κατηγορία στις 19/04/2016

Το “τουρλουμπούκι” του Σαββατοκύριακου

kwnstantaras-2

|> Δημ. Κωνσταντάρας

|> Περάσαμε ένα 48ωρο με πολύ μεγάλη «σπέκουλα» γύρω από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ολάντ και τους υπουργούς που φεύγουν ή μένουν και τον ανασχηματισμό που τον… ζητάει ο κόσμος και τη δημοσκόπηση της Kappa Research που – εντελώς τυχαία και ξαφνικά- αποφάσισε να «αβαντάρει» τον πρωθυπουργό και με όλο αυτό το «τοπίο» που αιφνιδιαστικά παρουσιάστηκε… θολό , προφανώς επειδή κάποιοι έτσι το θέλησαν, χάθηκε η μπάλα.

Αρχικά, μάθαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε κάτι σαν… τελεσίγραφο στον Φρανσουά Ολάντ πως αν δεν τηρηθεί η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με την Real News , το παρασκήνιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ έλεγε από το απόγευμα του Σαββάτου ότι ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος λέγοντας στο Γάλλο πρόεδρο ότι: «Ή θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή… εγώ φεύγω!».

Δεν ξέρω αν ο Ολάντ τα «έκανε επάνω του» μόλις έμαθε ότι ο Τσίπρας απειλεί να φύγει και έβαλε τα κλάματα.

Την ίδια στιγμή που άρχιζε η παρασκηνιακή κουβέντα, το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζοντας τι θα γραφόταν την Κυριακή, άρχιζε να συντάσσει διάψευση ΠΡΙΝ ακόμα κυκλοφορήσει η εφημερίδα και μάλιστα σε μια στιγμή που τα «ευρήματα» μιας δημοσκόπηση της Kappa Research για το “Βήμα” είχαν ήδη γίνει γνωστά:

Προηγείται η Νέα Δημοκρατία αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό απ΄ αυτό που έδινε άλλη δημοσκόπηση προ ημερών ΑΛΛΑ σε ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν ανασχηματισμό, πάνω από το 53% έλεγαν «ναι» ή «μάλλον ναι». Σύμφωνα με βιαστικές «αναλύσεις της στιγμής» που… διέρρεαν από εκεί όπου γραφόταν η διάψευση ήταν ότι «η πλειοψηφία των πολιτών δίνει… εντολή στον Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης», εντελώς τυχαία την ίδια στιγμή που η δημοσκόπηση έδειχνε τρελά πράγματα.

Και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ξεκίνησε δεύτερη «διαρροή» για το ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι θέλουν να φύγουν και ποιοι θέλουν να μείνουν, ανατροφοδοτώντας τη σπερμολογία. «Αφού κάνει ανασχηματισμό, δεν φεύγει. Ούτε εκλογές θα έχουμε».

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Ολάντ, διάψευση από το Μαξίμου, δημοσκόπηση που μικραίνει τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, σενάρια ανασχηματισμού όλα μαζί. Και στο βάθος, δίπλα στους πολίτες που ενθουσιασμένοι από την απόδοση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού τού έδιναν εντολή για φρεσκάρισμα της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου και η Γεροβασίλη, εξηγούσαν: «Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών αφού άλλωστε έχει εκλεγεί με ορίζοντα τετραετίας».

Σταματώ εδώ. Μέσα στην αγωνία τους, οι «Τσιπραίοι» δεν ξέρουν τι κάνουν, τι ζητούν, τι τους «δίνουν», πώς να το χρησιμοποιήσουν, τα ρίχνουν όλα μέσα στον κουβά και ο αχταρμάς των πληροφοριών, μας στέλνει για… ύπνο. Καλή εβδομάδα λοιπόν από Δευτέρα πρωί και άντε πάλι απ΄την αρχή. Κι εμείς οι θεωρούμενοι βλάκες τους ακούμε ακόμα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: