Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ώρες είναι να περιμένουμε μηνύσεις και αγωγές από το… υπουργείο της Προστασίας του Πολίτη!

ΕΛΛΑΔΑ στις 09/01/2017

Άτυχη Κύμη!

arkoulis-g-33

|> Γιώργος Αρκουλής

|> Έβλεπα τις εικόνες στην τηλεόραση και δεν πίστευα στα μάτια μου: το χιόνι κόντευε το ένα μέτρο μπροστά στις πόρτες των σπιτιών των φουκαράδων κατοίκων της ημιορεινής Κύμης! Προς στιγμήν φοβήθηκα μήπως επρόκειτο για μοντάζ από φιλμ του Αϊζενστάϊν τραβηγμένο κάπου στα βόρεια της Σιβηρίας, αλλά οι διαμαρτυρίες, σε άπταιστα ελληνικά των ανθρώπων με επανέφεραν στην τάξη.

Τι είχε συμβεί; Τίποτα το σοβαρό. Απλά, τα ρεζερβουάρ στα μηχανοκίνητα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν είχαν σταγόνα πετρέλαιο για να κινηθούν! Κι αναρωτήθηκα: δεν βρέθηκε κάποιος χριστιανός να ελέγξει το θέμα, αφού η θεομηνία και «ο κακός μας ο καιρός» είχε προβλεφθεί και μάλιστα μεταδοθεί λεπτομερώς από τους ρεπόρτερ και τους μετεωρολόγους της χώρας; Τίποτα.

Το ανίκανο Κράτος απλά επιβεβαιωνόταν ακόμη μία φορά, όπως επιβεβαιώνεται σχεδόν όποτε οι φωτιές ρημάζουν την επικράτεια τούς καλοκαιρινούς μήνες και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα μένουν με βλάβη στα «πιτς» επειδή δεν υπήρχαν φράγκα να αγοραστούν έγκαιρα τα ανταλλακτικά τους.

Κρίμα και ντροπή! Για το κράτος, αλλά και για την περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία των μεγαλολεφτάδων του τόπου.

Το Ίδρυμα Νιάρχου φροντίζει για φαραωνικά μέγαρα προκειμένου να στεγαστεί η Λυρική. Το Ίδρυμα Ωνάση –με την περίφημη Στέγη- δίνει τα ρέστα της (με ακριβό εισιτήριο) προκειμένου να υπηρετήσει τον Πολιτισμό. Ο σπουδαίος –και φραγκάτος- ΟΠΑΠ, απών, κι ας προσφέρει εκατομμύρια στις… φανέλες των χρεοκοπημένων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας. Οι πετρελαιάδες Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης κλπ., ούτε που σκέφτονται να συνδράμουν το πτωχό κράτος. Συνεπώς; Ποιος θα κινήσει διάβολε τα μηχανήματα καθαρισμού του πάγου στην Κύμη; Προφανώς οι κάτοικοι σπρώχνοντας!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: