Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τσελέντης: Μάθημα ήθους & επιστημονικής συμπεριφοράς

Χωρίς κατηγορία στις 05/11/2018

Πήρε δημόσια θέση για την προσβολή που δέχθηκε διάσημος σεισμολόγος και δάσκαλός του

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

|> Εάν ο “καλός λόγος” στις μέρες μας δεν είναι και τόσο συνηθισμένη κατάσταση, πόσω μάλλον όταν ο ευεργετηθείς εκφράζει δημοσίως το “ευχαριστώ” του για τον άνθρωπο που του χάρισε γνώσεις και επιστημοσύνη. Πρόκειται για μία “αντρίκια” και αξιοπρεπής στάση, που δυστυχώς σπάνια παρατηρείται στην εποχή μας, που ξεχωρίζει από αχαριστία και αναξιοπρέπεια…

Μία ανάρτηση του καθηγητή Σεισμολογίας (ΕΚΠΑ) και γενικού διευθυντή του Ελληνικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη στο facebook για τον καθηγητή στον τομέα της Φυσικής Στερεάς Κατάστασης Παναγιώτη Βαρώτσο (της ομάδας ΒΑΝ), έρχεται να δώσει “μάθημα” στον καμμιά φορά απρεπή ανταγωνισμό που συμβαίνει σε ακαδημαϊκές κοινότητες. Ένα γενικότερο “μάθημα” και για άλλους τομείς της κοινωνίας. Γράφει ο Άκης Τσελέντης:

|> Με την 100% ερευνητική διάσταση της πρόγνωσης βασιζόμενος σε ενόργανες παρατηρήσει και σε πολύχρονες πειραματικές έρευνες και θεωρητικές αναλύσεις ασχολείται και αυτός ο σεμνός επιστήμονας που κυνηγήθηκε τόσο πολύ από το κατεστημένο.

Ποτέ δεν βγήκε να κομπάζει για προσωπική προβολή στα ΜΜΕ.

Πάντα καταθέτει τα όποια στοιχεία έχει ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ την ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ σεισμική δράση σε ένα αξιόπιστο επιστημονικό οργανισμό του εξωτερικού (Geophysical Data Base of Cornell University USA).

Πάντα ήταν έξω από τις επιχορηγήσεις και κρατά το εργαστήριο του και τα δίκτυα του με υπέρ το δέον προσωπική δουλειά δική του και τον συνεργατών του και μέρος του μισθού του.

Τιμήθηκε ΔΙΕΘΝΩΣ παρά πολλές φορές.

Βιβλία του διδάσκονται σε ξένα Πανεπιστήμια κλπ.

Αλήθεια ποιος Έλληνας «σεισμολόγος» προγνωσιολόγος επίκαιρος αυτές τις ημέρες του επιτέθηκε και τον προσέβαλε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Τόκυο αφήνοντας τη χείριστη εντύπωση στους εκατοντάδες ξένους επιστήμονες; Δυστυχώς το θράσος μερικών περισσεύει…

Είναι τιμή μου που αυτός ο άνθρωπος με έχει σαν παιδί του, έμαθα τόσα πολλά από αυτόν!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: