Κατασχέθηκαν άλλοι 5,3 τόνοι με πολύ επικίνδυνα κρέατα για την δημόσια υγεία!
Από ένα κρούσμα σε πελάτη εστιατορίου της Πεντέλης τα ‘’λαγωνικά’’ της Περιφέρειας Αττικής αποκάλυψαν την εταιρεία ‘’τροφοδοσίας’’
|> Από την καταγγελία ενός κρούσματος τροφιμογενούς νοσήματος, σε πελάτη γνωστής επιχείρησης εστίασης στην Πεντέλη, ξετυλίχθηκε το κουβάρι για να αποκαλύψει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής 5,3 τόνους ‘’σάπιων’’ κρεάτων, που κάποιοι ‘’επιτήδειοι’’ διέθεταν στην αγορά.
Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, με την εντεταλμένη σύμβουλο Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δήμητρα Αγγελάκη, προχώρησαν άμεσα σε ελέγχους και, μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των πρώτων υλών, οδηγήθηκαν σε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος.
Εκεί διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούσαν την ασφάλεια των τροφίμων, την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, τις διαδικασίες αποθήκευσης και κατάψυξης, καθώς και την τήρηση των προβλεπόμενων συστημάτων ελέγχου. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάσχεση περισσότερων από 5,3 τόνων προϊόντων ζωικής προέλευσης, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Η αρμόδια τριμελής επιτροπή εξέτασε διεξοδικά την υπόθεση και αποφάσισε τη συνέχιση της κατάσχεσης και την επιβολή προστίμων.
Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε ολόκληρο το δίκτυο διακίνησης των προϊόντων της συγκεκριμένης επιχείρησης. Και…
Κλιμάκια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πειραιά προχώρησαν σε επιπλέον κατασχέσεις περίπου 300 κιλών προϊόντων ζωικής προέλευσης, ενώ από τους ελέγχους προέκυψε ότι η εταιρεία προμήθευε τόσο νησιωτικές περιοχές όσο και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών και της άμεσης ενεργοποίησης των μηχανισμών ιχνηλάτησης, στη Χίο δεσμεύτηκαν επιπλέον 500 κιλά προϊόντων που συνδέονταν με τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας.
Σχετικά με την σημαντική αυτή επιχείρηση, η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δήμητρα Αγγελάκη, δήλωσε:
«Η δουλειά που γίνεται αποδεικνύει καθημερινά ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται για τα χαρτιά, αλλά για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των τροφίμων. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ελέγχει με συνέπεια κάθε κρίκο της αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι το πιάτο του καταναλωτή, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς για αυτά που καταναλώνουν».
Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση