Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με μια απλή ματιά είναι “του κοινού ποινικού δικαίου”!

FLASH στις 03/12/2020

Όλοι στην υπηρεσία της “Αυτής Μεγαλειότητος της Εξουσίας” και γυμνοί συναισθημάτων…

Νίκος Καραβέλος* |>Είναι του κοινού ποινικού δικαίου“. Αυτή η παλιά κοινή έκφραση αποτυπώνει την απαξία της συμπεριφοράς κάποιου και ταυτόχρονα το επιβεβλημένο της τιμωρίας του. Η έκφραση “Αυτός είναι αλήτης“, εμπεριέχει και την παραδοχή μιας, έστω, περιπλάνησης στα μέρη του δικαίου και του αδίκου, που τον καθιστά, υπό προϋποθέσεις, συμπαθή.

Όμως αυτό το ξερό “…του κοινού ποινικού δικαίου“, έχει μέσα του όλη την αντιπάθεια του κόσμου. Ο γράφων έχει χρησιμοποιήσει πλειστάκις αυτό το μότο για τα πρόσωπα που “διαφεντεύουν” την πατρίδα (μητρίδα) μας, προσπαθώντας να καμουφλάρει, ανεπιτυχώς, την βαθιά του αποστροφή για αυτούς και τις φάτσες τους. Τελευταία αφήνει ελεύθερο το υγιές αυτό συναίσθημα να ποτίζει τα κείμενά του. Θα ήταν, άλλωστε, ατόπημα να στερεί από τα γραφτά του την έκφραση του θυμού ή της αηδίας προς εκείνους που, ένεκα προσωπικής ατιμίας, δεν σέβονται τον λαό που τους τίμησε ή τους σπούδασε.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν “σηκώσει ψηλά τη μύτη”, έχουν την πεποίθηση πως η ζωή τους ανήκει, πως μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν, με μια τους κίνηση, τα μυαλά και τα στόματα, και πως, απαίδευτοι καλοσπουδασμένοι οι ίδιοι, δικαιούνται να παίζουν.

Μια απλή ματιά στην κρύα έκφρασή τους αρκεί, όταν, μπαμπούλες, τρομοκρατούν τα πλήθη, όταν γυμνοί συναισθημάτων, μυξοκλαίνε για τα γερόντια, για των νέων το μέλλον που οι ίδιοι χαλούν. Δείτε τα χρήματα που ενθυλακώνουν για τις δουλειές, τα φράγκα που τσεπώνουν για συμβάσεις, για ανοησίες που ξερνούν με το κύρος του ειδικού.

Άπαντες στην υπηρεσία της “Αυτής Μεγαλειότητος της Εξουσίας”! Αυτοί! Σπούδασαν γιατροί να υπερασπίζονται τη ζωή. Νομικοί, να υπερασπίζονται το πολίτευμα. Και οι άλλοι! Πολιτικοί που ψηφίζονται από “ευκολόπιστους και προδομένους” (Ελ. Βενιζέλος) ή “μοιραίους” (Κώστας Βάρναλης), δηλαδή από εμάς, για να μας δένουν κάθε τέσσερα χρόνια, όλο με ισχυρότερες αλυσίδες, κατ’ εντολήν εντοπίων και αλλοδαπών οικονομικών παραγόντων.

Του κοινού,”λοιπόν, κύριοι. “Του κοινού Ποινικού Δικαίου“!

(*Ο κ. Νίκος Ι. Καραβέλος, είναι δικηγόρος και λογοτέχνης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: