Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πέντε κόκκινα λεωφορεία στην υπηρεσία των δημοτών

Χωρίς κατηγορία στις 07/05/2019

Άρχισαν χθες τα δρομολόγια των νέων σύγχρονων λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας Πειραιά

|> Στην κυκλοφορία δόθηκαν χθες τα πέντε νέα κόκκινα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά, τα οποία ξεκίνησαν ήδη τα δρομολόγια, εξυπηρετώντας δωρεάν τους δημότες στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Ο νέος στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι σύγχρονων προδιαγραφών και αποτελείται από 4 λεωφορεία μεσαίου μεγέθους, έτσι ώστε να μπορούν να κινούνται ευκολότερα στους δρόμους του Πειραιά και 1 μικρότερου μεγέθους, το οποίο εξυπηρετεί το Νέο Φάληρο.

Τα νέα λεωφορεία διαθέτουν σύγχρονες παροχές, όπως είναι δωρεάν wi fi και δυνατότητα φόρτισης κινητών τηλεφώνων, έχουν μέγιστη χωρητικότητα 60 ατόμων, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μπορούν να εξυπηρετήσουν παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς διαθέτουν ειδική ράμπα για καροτσάκια, ενώ θα αρχόσει άμεσα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν που βρίσκονται τα λεωφορεία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το επόμενο διάστημα ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα ενισχυθεί, με την προμήθεια 4 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε).

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία λειτουργούσε επί 23 χρόνια χωρίς άδεια, αδειοδοτήθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να μετακινούνται με ασφάλεια οι δημότες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αν και δεν ήταν εύκολο, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για να προμηθευθούμε τα λεωφορεία διήρκεσαν 18 μήνες, τα καταφέραμε. Άλλωστε ο εκσυγχρονισμός του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας αποτελούσε προτεραιότητα για εμάς, το είχαμε υποσχεθεί στους Πειραιώτες και έγινε πράξη, αφού πρώτα νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου, αδειοδοτήσαμε τη Δημοτική Συγκοινωνία, αγοράσαμε τα νέα λεωφορεία και το επόμενο διάστημα θα αποκτήσουμε 4 επιπλέον».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: