Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άσπρα πανιά γέμισε η θάλασσα του Πειραιά από τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

FLASH στις 16/10/2016

Γίνεται για πρώτη φορά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκκίνηση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου, μια διοργάνωση που διεξάγεται στην περιοχή του Μικρολίμανου και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς (ΙΟΠ) Γιάννης Παπαδημητρίου, επιβιβάστηκαν σε σκάφος και παρακολούθησαν την εκκίνηση του εντυπωσιακού αγώνα. Στη γραμμή εκκίνησης, βρέθηκαν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αλλά και μικροί ιστιοπλόοι.

Ο 1ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος, διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την “Sailing Marathon Team”, έχει την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του δήμου Πειραιά.

istiofora-moralisΠαράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, υπήρξαν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, μεταξύ άλλων, είπε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φιλοξενούμε στον Πειραιά τη σημαντική αυτή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών. Το άθλημα της ιστιοπλοΐας έχει προσφέρει πολλά μετάλλια στη χώρα μας και είναι  επιθυμία μας ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος να αποτελέσει θεσμό και τα επόμενα χρόνια, να γίνει μια διεθνής διοργάνωση. Εξίσου σημαντική είναι και η κοινωνική διάσταση του αγώνα, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλα δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου για την άρτια διοργάνωση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στα πληρώματα των σκαφών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: