Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΣΥΡΙΖΑ: Χάνει κόσμο και προσπαθεί να τον προσελκύσει με ψίχουλα επιστροφών, αλλά και προσλήψεις

Χωρίς κατηγορία στις 06/04/2018

Έβαλαν την κοινωνία απέναντί τους

|> Νίκος Σίμος

|>Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με τις προσλήψεις που έχει κάνει -καμμιά εικοσαριά χιλιάδες έχουν αυξήσει τον δημόσιο τομέα- θα αντικαταστήσει τις ψήφους που χάνει. Αφέλεια. Διότι η απορία είναι μία. Ποια κοινωνική τάξη δεν έχει θίξει η κυβέρνηση ώστε να μην την έχει απέναντί της; Και βεβαίως δεν μιλούμε για τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία από τα οικονομικά μέτρα των Μνημονίων που με προθυμία τα υπέγραψε. Αυτούς και πάντως τους περισσότερους,  ούτως ή άλλως, τους έχει απέναντί της. Μιλάμε για άλλους είδους «ερεθισμούς» της κοινωνίας.

Π.χ. στα εθνικά θέματα. Με την ταπείνωση που έχει δεχθεί στο βιοτικό της επίπεδο η ελληνική κοινωνία το μόνο που της απέμεινε είναι μια κάποια υπερηφάνεια. Με όσα συμβαίνουν στα εθνικά, με τον διαφαινόμενο συμβιβασμό στο Σκοπιανό και κυρίως με την τουρκική προκλητικότητα η κοινωνία βλέπει τις κυβερνητικές αστοχίες και δυσφορεί πολύ, όπως φαίνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Η συμμετοχή του κόσμου στις παρελάσεις κατά τις εθνικές εορτές κάτι δείχνει. Από την άλλη πλευρά, με συνέπεια η αριστερή κυβέρνηση θίγει το θρησκευτικό συναίσθημα της κοινωνίας αυτής. Την έμμεση αντίδρασή της την βλέπουμε στις εκκλησίες και στη μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Όλος αυτός ο κόσμος δυσανασχετεί με όσα κάνει η κυβέρνηση. Και ως να μην έφταναν αυτά ξεσήκωσε η κυβέρνηση και τους φιλόζωους με ένα απίθανο νομοσχέδιο που περισσότερο δείχνει εισπρακτικό χαρακτήρα παρά φροντίδα για τα κατοικίδια.

Λίγο από ‘δώ λίγο από ΄κεί  ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κόσμο που ματαίως προσπαθεί να τον προσελκύσει με κάτι ψίχουλα επιστροφών και με προσλήψεις στο δημόσιο. Γι’ αυτό ίσως θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να παραμείνει στην εξουσία, μια και κανείς δεν κάνει εκλογές όταν ξέρει εκ των προτέρων ότι τις έχει χαμένες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: