Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έκπτωτες απ’ το Αιγαίο η ΝΕΛ με τη θυγατρική

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 10/09/2014

Την έκπτωση των εταιρειών «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) Α.Ε.» και της θυγατρικής της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E.» από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, υπέγραψε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης κηρύσσει έκπτωτη την ΝΕΛ από τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ικαρία, καθώς και την εταιρεία ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ. από τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Μεστά Χίου.

Στην απόφαση προβλέπεται, επίσης, η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1,5 εκ. ευρώ για κάθε μία από τις ανωτέρω συμβάσεις, ενώ οι δύο εταιρείες αποκλείονται από τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς για ένα έτος.

Οι δύο εταιρείες είχαν κληθεί σε απολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης των δρομολογίων για τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία και την αδικαιολόγητη μη εκτέλεση των δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Μεστά Χίου επί τρεις (3) σχεδόν μήνες.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, προχώρησε σε υπογραφή πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των εν λόγω γραμμών, δρομολογώντας την άμεση εξυπηρέτησή τους από άλλα πλοία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: