Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έναν και μόνον αριθμό θα πρέπει να θυμάται ο Έλληνας πολίτης!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/02/2024

Οσονούπω αντικαθίστανται τα νούμερα της Ταυτότητας, του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ

|> Ο προσωπικός αριθμός αλλά και η αυτόματη άντληση δεδομένων μέσω του wallet, θα έρθουν να απλοποιήσουν την καθημερινότητα των πολιτών το 2024

Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) θα αντικαταστήσει ο προσωπικός αριθμός, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο προσωπικός αριθμός αναμένεται να έρθει μέσα στο επόμενο διάστημα και στόχος του είναι να μας διευκολύνει από τα άπειρα στοιχεία που πρέπει να θυμόμαστε, για να κάνουμε μια δουλειά.

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του προσωπικού αριθμού που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.
Από έναν και μοναδικό αριθμό θα αντικατασταθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, και αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.

Οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο δεν θα χρειάζονται να θυμούνται ή να έχουν μαζί τους, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ή του Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή αυτόν της Αστυνομικής Ταυτότητας, καθώς θα αρκεί να γνωρίζουν έναν και μόνον αριθμό. Το ίδιο θα ισχύει και για τις όποιες συναλλαγές και στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) πρόκειται να αντικαταστήσει το 2024 ο προσωπικός αριθμός, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου «είμαστε απολύτως έτοιμοι μόλις τα διαδικαστικά ολοκληρωθούν, να βγούμε πλέον στον αέρα και να ζητήσουμε από τους Έλληνες να μπούνε και να επιλέξουν για το πρώτο τρίμηνο τον προσωπικό τους αριθμό». Και τόνισε ότι «σε λίγα χρόνια, ο προσωπικός αριθμός θα έχει σαρώσει όλα τα υπόλοιπα νούμερα και θα είναι το μοναδικό νούμερο το οποίο πλέον θα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: