Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα απαρατήρητο λαθάκι στην επιγραφή της Φάτνης…

FLASH στις 20/12/2018

Σε τέτοια εκδήλωση, πριν τόσες ημέρες, σε τέτοιο σημείο του Πειραιά και κανείς δεν το είδε!

|> Καλό και άγιο… το φιλοτέχνημα με την Φάτνη που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και που αποτελεί το κυρίως θέμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Πειραιά.

Προ ημερών σε ειδική εκδήλωση, με παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου, ο δήμαρχος της Πόλης άναψε το Δέντρο δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σαν σύλληψη του έργου που το Δέντρο συνοδεύεται από τη Φάτνη είναι θαυμάσια, καθώς όλο και λιγοστεύουν οι Φάτνες από τα Χριστούγεννα, για αγνώστους λόγους…

Όμως κάποιος έπρεπε να προσέξει μία απροσεξία του καλλιτέχνη και είναι να απορεί κανείς πώς και πέρασε απαρατήρητη η κορδέλα με το «ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ»!

Μία επιγραφή με περίπου βυζαντινά στοιχεία, όπου στη θέση του γράμματος «Γ» υπάρχει ένα σημείο, που στην καλύτερη των περιπτώσεων, μπορεί να θεωρηθεί ως «Γ» πεζό «γ». Δηλαδή, περί μίας γραφιστικής αυθαιρεσίας, καθώς το σημείο αυτό με τίποτα δεν ανήκει στο ρωμαίϊκο (βυζαντινό) αλφάβητο. Ίσως ο καλλιτέχνης να το είδε σε κάποια επιγραφή βυζαντινής νοοτροπίας, αλλά ως εντελώς αδόκιμο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έργο προς κοινή θέα.

Για μία διόρθωση ποτέ δεν είναι αργά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: