Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καραϊσκάκης και Νικηταράς στην είσοδο της Καστέλλας!

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 14/03/2021

Ένα “γκράφιτυ” για την επέτειο των 200 χρόνων  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Φιλοτεχνείται με ιδιωτική πρωτοβουλία

Τ/Π |> Ίσως να είναι η πιο συγκινητική στιγμή για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, αυτό που αντικρύζουν όσοι πηγαίνουν στον Πειραιά από τον δρόμο της Καστέλλας.

Στα πρώτα 20-30 μέτρα θα θαυμάσουν ένα «γκράφιτυ» με μία σκηνή από τους αγώνες του Έθνους. Παρουσιάζει τον Καραϊσκάκη και τον Νικηταρά, δύο ήρωες που ο καθένας έχει τη δική του ιστορία με τον Πειραιά.

Το έργο φιλοτεχνείται από την Ανδρονίκη Χειλά και δεν είναι «παραγγελιά» κάποιου κρατικού, δημοτικού ή άλλου φορέα, παρά είναι μία χειρονομία ενός Πειραιώτη, που ήρθε να καλύψει κάποια κενά…

Πρόκειται για τον διάσημο δύτη και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, Κώστα Νιζάμη (φωτό), ο οποίος θέλησε να «μεταφέρει» στον τοίχο του κτηρίου του, ένα δείγμα από αυτό το «κάτι» που κρύβει μέσα του κάθε Έλληνας, που βλέπει να τιμώνται τόσο υποτονικά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Κώστα Νιζάμη, συγκινητική η προσφορά σου!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

> Ας ελπίσουμε ότι η τοιχογραφία δεν θα «τραυματιστεί» από βέβηλους και πως θα τύχει του ενδιαφέροντος των αρμόδιων αρχών του Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: