Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελληνικό λογισμικό για ρεύμα στην Υποσαχάρια Αφρική

Χωρίς κατηγορία στις 22/07/2019

“Έξυπνοι” μετρητές ενέργειας λύνουν το πρόβλημα ηλεκτρισμού για ένα δισ. ανθρώπων

ΑΠΕ-ΜΠΕ |> Λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, αυτό της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, υπόσχεται να δώσει μια ελληνική εταιρεία. Πρόκειται για τη “Smart Meter Anywhere”, εταιρεία που ιδρύθηκε από τέσσερις φίλους με συμπληρωματικές ικανότητες, η οποία “υπόσχεται” να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως τους ανθρώπους που ζουν στην Υποσαχάρια Αφρική.

Όπως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδρυτής της εταιρίας, Γιώργος Κυριακαράκος (φωτό) «για τους ανθρώπους στα χωριά της Αφρικής ο ηλεκτρισμός θα έρθει από συστήματα που παράγουν και διανέμουν την ενέργεια τοπικά» και προσθέτει ότι «οι άνθρωποι εκεί συνήθως δεν μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα από 5-10 ευρώ το μήνα για ρεύμα εξαιτίας του χαμηλού τους εισοδήματος».

Έτσι η εταιρεία κατασκεύασε μια ολοκληρωμένη λύση έξυπνων μετρητών ενέργειας, για τις αγροτικές περιοχές των αναπτυσσόμενων χωρών η οποία περιλαμβάνει τόσο το υλικό (hardware) όσο και το κατάλληλο λογισμικό (software).

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα, ήταν αυτό της πληρωμής παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς στην Υποσαχάρια Αφρική «ο κόσμος συνήθως πηγαίνει στο περίπτερο και προαγοράζει την ενέργεια» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κυριακαράκος τονίζοντας όμως «τι μπορούν να κάνουν αν το περίπτερο είναι κλειστό;»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: