Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έτοιμο το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Χωρίς κατηγορία στις 22/12/2014

Πυκνώνουν οι επαφές του τ. πρωθυπουργού με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν πιστά στον “παπανδρεϊκο” χαρακτήρα του κόμματος

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχε ο Γιώργος με πρώην υπουργό τού ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα και συζήτησαν τις ενδεχόμενες κινήσεις τού τέως πρωθυπουργού.

Έχω τρεις επιλογές. Η μια είναι να πάω με τον Βενιζέλο, που δεν τον θέλω και δεν με θέλει. Η δεύτερη, είναι να πάω σπίτι μου, αλλά μπορεί ένας Παπανδρέου να πάει σπίτι του! Η τρίτη, είναι να κάνουμε ένα νέο σχήμα, που θα φέρει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ πίσω στη βάση του. Ποια είναι η γνώμη σου;»..

Φυσικά, από τον τρόπο που τέθηκαν τα ερωτήματα, δεν έμεναν περιθώρια για άλλη πλην της τρίτης, επιλογή.

Θα μετάσχεις σε μια τέτοια κίνηση;», ήταν το επόμενο ερώτημα και η απάντηση ήταν καταφατική.

Ανάλογες συναντήσεις και τηλεφωνήματα είχε και έχει ο Γιώργος Παπανδρέου καθημερινά. Σε κάποια μάλιστα από αυτά έχει επιδειχθεί και μια τριάδα δημοσκοπήσεων, μεγάλων εταιρειών, που δίνουν σε μια ενδεχόμενη εμφάνιση «Κόμματος Γιώργου» από 6 έως και 14%!

giorgos-papandreouΜάλιστα, τ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε χαρακτηριστικά στον “τΠ“: «Η οροφή που δίνουν οι τρεις δημοσκοπήσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Το 60% των πολιτών που θα πλαισιώσουν μια τέτοια κίνηση προέρχεται από ψηφοφόρους που από το 2012 ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το 25% από ψηφοφόρους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλου) και το 15% από πολίτες που ψήφισαν το “Ποτάμι”».

«Η σημερινή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν αφήνει στον Παπανδρέου πολλά περιθώρια, καθώς το ΠΑΣΟΚ, με τη σημερινή τη μορφή, οδηγείται σε περιθωριοποίηση και ίσως σε διάλυση, σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να μπει στη Βουλή» συμπλήρωσε ο τ. υπουργός, που έχει ήδη δώσει υπόσχεση στον Γ. Παπανδρέου, ότι θα μετάσχει στα ψηφοδέλτια του υπό ίδρυση κόμματος.

Εν τω μεταξύ, ένα περιστατικό που συνέβη προ ημερών σε γνωστό στέκι τον Καμινίων, όπου είχε οργανώθηκε μία μεγάλη συγκέντρωση «Πασόκων» της Β’ Πειραιώς, οι οποίοι έχουν… μετοικίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει χαρακτηριστικά το κλίμα που επικρατεί στον χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.

Σε σχετική ερώτηση του “τΠ” που τέθηκε σε στέλεχος του πρώην ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετέχει σήμερα στις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ, για το νόημα που είχε (;) μια τέτοια συνάντηση, η απάντηση ήταν η εξής:

«Μα, ούτως ή άλλως, είναι γνωστό ότι αποτελούμε μια “τάση” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να μη συναντηθούμε;».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τον υπό ίδρυση κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και τις προθέσεις της “τάσης”, η απάντηση ήταν λακωνική: «Αφήστε να δούμε»…

Τέλος, ένα σημαντικό σημείο των τεκταινομένων σήμερα στον χώρο του (τέως, νυν και… μέλλοντος) ΠΑΣΟΚ είναι οι κινήσεις της Φώφης Γεννηματά, η οποία, όπως συζητείται χαρακτηριστικά στους «πράσινους» κύκλους, «δεν τηλεφωνεί πλέον μόνον σε στελέχη της Β΄ Αθήνας, αλλά σε πανελλαδική κλίμακα!»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: