Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφτασαν τα 61 τα αεροσκάφη της Aegean μετά την παραλαβή των 7 Airbus A320

Χωρίς κατηγορία στις 29/03/2016
Εκδήλωση στην Τουλούζη
Παρίσι,29 (diaspora-grecque.com)
Η Aegean γιόρτασε στην Τουλούζη, πριν μερικές ημέρες την παραλαβή του τελευταίου εκ των επτά Airbus A320 και ανεβάζει έτσι το στόλο της στα 61 αεροσκάφη. Στο πλαίσιο ειδικής τελετής που έγινε στην έδρα της Airbus στην Τουλούζη της Γαλλίας, παρουσία των Διοικήσεων της Airbus και της Aegean, του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στη Μασσαλία, Στέλιου Γαβριήλ και των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, παραδόθηκε επίσημα το τελευταίο από τα συνολικά επτά αεροσκάφη Airbus A320ceo που παρήγγειλε το 2014 η Aegean και ανεβάζει έτσι το στόλο της στα 61 αεροσκάφη.

Τα A320 ceo, είναι εξοπλισμένα με τα νέα “Sharklets” στα φτερά των αεροσκαφών, καθώς και με κινητήρες V2500. Πρόκειται για ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης.

Είναι πολύ υπερήφανη στιγμή για όλους εμάς στην Aegean που ολοκληρώνουμε έναν κύκλο που ξεκίνησε το 2007 οπότε παραλάβαμε το πρώτο αεροπλάνο από τα αρχικά οκτώ Airbus που είχαμε παραγγείλει και τώρα φτάνουν τα 47. Τότε υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η αρχική παραγγελία των 8 αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί, λόγω του ύψους της επένδυσης. Τελικά, ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι το γεγονός ότι γιορτάζουμε όχι μόνο εκείνη την αρχική παραγγελία, που πολλαπλασιάστηκε αργότερα με άλλες παραγγελίες, αλλά και διότι στην μέση της κρίσης, το 2014, είχαμε το θάρρος να προχωρήσουμε σε μια νέα παραγγελία με άλλα επτά αεροπλάνα, το τελευταίο από τα οποία παραλαμβάνουμε σήμερα“, δήλωσε, ο αντιπρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά την ειδική εκδήλωση για την παραλαβή του A320ceo.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Airbus για την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τον Ειρηνικό Christopher Buckley, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση στην Τουλούζη  εξήρε την συνεπή επιχειρηματική πορεία της Aegean και τόνισε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την ανάπτυξη της Aegean παρά τα δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε την ελληνική αεροπορική εταιρεία ως έναν εξαίρετο συνεργάτη του ομίλου Airbus λέγοντας  “Νιώθω πολύ περήφανος και προνομιούχος που συνεργάζομαι με την Aegean από το πρώτο, πρώτο Airbus. Έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία και πιστεύω ότι έχουμε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά μας“.

Στη διάρκεια της τελετής παραλαβής του Airbus Α320ceo, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της παρουσίας της Aegean στην αγορά των αερομεταφορών τονίζοντας: “Η Aegean έχει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο που είχε ποτέ ελληνική αεροπορική εταιρεία. Ακόμα και στην εποχή όπου η Ολυμπιακή Αεροπορία λειτουργούσε ως κρατική αερογραμμή, δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ευρεία εξάπλωση δικτύου.  Την περίοδο 2007 -2016 φέραμε 47 νέα αεροσκάφη της οικογένειας A320 και είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε συνεισφέρει στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας, όντας πρεσβευτές της Ελλάδας σε τόσες χώρες στην Ευρώπη”.

Επίσης ο κ. Γερογιάννης επεσήμανε:

Κάτι το οποίο αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι αυτό που έχει συμβεί στην Aegean τα τελευταία 3-4 χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρίσης και μετά την απόκτηση της Ολυμπιακής, παρά όλες τις δυσκολίες, είμαστε από τις λίγες εταιρείες οι οποίες μετά την εξαγορά αναπτυσσόμαστε συνεχώς επί τρία χρόνια. Έτσι από το 2012 μέχρι το 2015 έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών μας από 6,1 στο 11,6 εκ. επιβάτες, αναπτυσσόμαστε υγιώς και με κερδοφορία από το 2013 έως το 2015 και θα δούμε επίσης ανάπτυξη και στο 2016. Φέτος θα λειτουργούμε ένα στόλο 61 αεροσκαφών, 47 Airbus συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 7 παραλαβών από την Airbus και τα 14 turboprops από την Ολυμπιακή.  Προσθέτουμε 1 εκατομμύριο θέσεις επιπλέον, το οποίο σημαίνει 16,2 εκ. θέσεις, αύξηση 6%-7% περίπου, συγκριτικά με πέρσι, έχοντας μία αύξηση 50% και πλέον θέσεων τα τελευταία τρία έτη. Προσθέτουμε 14 επιπλέον προορισμούς, φτάνοντας τους 145, εκ των οποίων οι 111 είναι διεθνείς, ενώ οι υπόλοιποι 34 εγχώριοι, καλύπτοντας σχεδόν κάθε αεροδρόμιο στην Ελλάδα, στη νησιωτική περιοχή και στην ηπειρωτική.  Βελτιώθηκε η εικόνα της Αθήνας και συνεισφέραμε στην αύξηση του τουρισμού, ενώ είναι σημαντικό ότι η Aegean αναπτύχθηκε σε  ένα περιβάλλον όπου το ΑΕΠ τα τελευταία πέντε χρόνια συρρικνώθηκε κατά 30%“.

Ακόμα ο κ. Γερογιάννης αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Aegean λέγοντας ότι “η Aegean την φήμη της ως ποιοτική εταιρεία την οφείλει στους εργαζόμενους της. Είμαστε περήφανοι γιατί επενδύουμε στην εκπαίδευση του προσωπικού μας,  των 600 πιλότων μας, των 1200 πληρωμάτων καμπίνας και 340 μηχανικών. Έχουμε έναν προσομοιωτή στο Μόναχο, έναν προσομοιωτή για Α320 στο έδαφος χωρίς κίνηση, ενώ είμαστε στο τελευταίο στάδιο να εγκαταστήσουμε ένα προσομοιωτή για Α320 στην Αθήνα. Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Έχουμε αναπτύξει τις ικανότητες και τη κρίσιμη μάζα που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε και αυτή την επένδυση“.

Τέλος, ο Ευτύχιος Βασιλάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε:

Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το γεγονός ότι η Aegean είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρίες που κατάφερε να κάνει επενδύσεις στην κρίση, να αναπτυχθεί και να αυξήσει την ποιότητα και το αποτύπωμα της προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και της χώρας. Είναι σημαντικό για εμάς ως ελληνική εταιρεία ότι ολοκληρώσαμε αυτόν τον επενδυτικό κύκλο που μας έφερε στα ώριμα χρόνια της λειτουργίας μας γιατί η ομάδα μας εκπαιδεύτηκε, εξελίχθηκε, δούλεψε από κοντά, πραγματοποιώντας το αποτέλεσμα και την ανάπτυξη που έχουμε δει και προέρχεται από την δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι μας, από τον τρόπο που συνεργαζόμαστε και παράγουμε. Το μεγάλο ευχαριστώ είναι όπως πάντα για αυτούς που δουλεύουν στην εταιρία, αυτοί έχουν μεγάλη εκπαίδευση και ικανότητα, η Aegean έχει επεκταθεί δυνατά στην διεθνή αγορά και αυτό το διατηρήσαμε και στα χρόνια της κρίσης. Μετά την εξαγορά της Ολυμπιακής πετύχαμε σημαντική ανάπτυξη που σημαίνει μεγαλύτερη εκπροσώπηση και μεγαλύτερο αποτύπωμα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το 2013 το προσωπικό μας ήταν 2.100 άτομα, φτάσαμε πέρυσι τους 2.800 εργαζόμενους και ελπίζω το καλοκαίρι του 2016 να έχουμε 3.000 εργαζόμενους. Είμαστε περήφανοι που τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε προσφέρει 900 νέες θέσεις εργασίας“.

Ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι  είναι αισιόδοξος για τον ελληνικό τουρισμό γιατί η Ελλάδα είναι από τις πλέον ασφαλείς χώρες στην Ευρώπη ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας όσον αφορά στην περαιτέρω αύξηση του στόλου της επεσήμανε:

Αυτό που διεκδικούμε απέναντι σας είναι τη φήμη της εταιρίας που κάνει περισσότερα από αυτά που λέει ότι θα κάνει. Αυτό το έχουμε στηρίξει όλοι προσεκτικά και χαρακτηρίζει όλους μας. Εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά για την Ελλάδα και θα δείτε περισσότερα!“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: