Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Σπύρος Μισθός (68) δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/12/2020

Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ χτυπημένος από την επάρατο – Άφησε δύο ανήλικα παιδιά…

Τ/Π |> Έφυγε το βράδυ του Σαββάτου από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, μετά από πολύμηνη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο Σπύρος Μισθός – ένας άνθρωπος του Θεάτρου, ταλαντούχος, σεμνός, με ήθος και αξιοπρέπεια. Κι άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδάκια…

Σωστό σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου που έγινε γνωστή από ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα.

Ο Σπύρος Μισθός ήταν ένας σωστός «εργάτης» του Θεάτρου και πάντα κοιτούσε πώς θα υπερασπίσει τον ρόλο του, χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί για την δημοσιότητα και προβολή του.

Εκτός από «εμπορικά» έργα των αθηναϊκών θεάτρων ο Σπύρος Μισθός, το 1983 συμμετείχε στους «Πέρσες» που διδάχτηκαν στο Ηρώδειο, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Αλέξη Μινωτή.

Ο πολύ κόσμος τον γνώρισε από τις βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80 και την τηλεόραση, όταν υποδύθηκε τον αστυνόμο Χάρη Βεργίτση στην τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου, παρέα με αστυνόμο Θεοχάρη – αξέχαστο Γιώργο Βασιλείου. Από καρκίνο πήγε κι αυτός ο φίλος, πριν 4 χρόνια…

Το 2007 ο Σπύρος Μισθός μετακόμισε με την  οικογένειά του στα Ιωάννινα, όπου ανέλαβε χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ο Σπύρος Μισθός είχε παντρευτεί το 2004 με την οποία απέκτησαν την Άννα (13 ετών) και τον Γιώργο (12 ετών). Όμως ο γάμος τους δεν ευτύχησε, μέχρι που έφτασαν στα δικαστήρια.

Τελευταία ο Σπύρος Μισθός είχε δηλώσει:

«Χώρισα το 2014, με δικαστική απόφαση πήρα την επιμέλεια των παιδιών μου και ζω πέντε χρόνια μόνος μου μαζί τους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό και πέρασα δύσκολα ειδικά τα τελευταία δυο, τρία χρόνια που οικονομικά είχα στριμωχτεί πάρα πολύ. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Κυνήγησα όμως κάτι που θεωρούσα τεράστια αδικία που έγινε. Κυνηγούσα να βγω στη σύνταξη με τα ανήλικα παιδιά μου. Στο ΙΚΑ, που ανήκουμε εμείς οι ηθοποιοί βγάζουν τη μάνα με ανήλικο στα 55 έτη στη σύνταξη και με τις προϋποθέσεις της μάνας και τον χήρο πατέρα. Ποτέ δεν έβγαζαν τον πατέρα που δικαστικά κέρδισε τα παιδιά του. Το κυνήγησα λοιπόν αυτό και πρόσφατα βγήκε μια απόφαση που με δικαίωσε. Με την πρώην σύζυγο μου δεν μπορώ να πω πως οι σχέσεις μας είναι καλές αλλά μέτριες. Της πηγαίνω πού και πού τα παιδιά αν και η δικαστική απόφαση δεν της προσφέρει επικοινωνία μαζί τους. Δεν θέλω τα παιδιά να ξεκόψουν εντελώς».

Απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό η κηδεία του Σπύρου θα γίνει στα Ιωάννινα. Καλό σου ταξίδι φίλε μου και χαιρετισμούς στον Γιώργο…

Παντελής Ξ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: