Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Έφυγε” ο Αντ. Μουσαμάς των Crowne Plaza Athens” και “Holiday Inn”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 17/05/2015

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 15/5 ο Αντώνης Μουσαμάς – ένας από τους “μεγάλους” του ελληνικού τουρισμού, με τα ξενοδοχεία “Crowne Plaza Athens” (πρώην “Holiday Inn”) της οδού Μιχαλακοπούλου και το “Holiday Inn” της Αττικής Οδού.

Ο Αντώνης Μουσαμάς υπήρξε από τα ιδρυτικά του μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και στο βιογραφικό του σημείωμα που έγραψε ο ίδιος το έτος 1991, αναφέρει:

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Από την πλευρά του πατέρα μου κατάγομαι από τη Σίφνο των Κυκλάδων και από την πλευρά της μητέρας μου από την Αρκαδία. Έχω ασχοληθεί κατά καιρούς εκτός από τις ξενοδοχειακές και με λατομικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Το 1961 στην οδό Βαλαωρίτου έκτισα το πρώτο μου ξενοδοχείο “Lycabettus”. Έτσι ξεκίνησα την καριέρα μου ως ξενοδόχος. Μετά έκτισα το ξενοδοχείο “Holiday Inn” στην Αθήνα και είμαι κύριος μέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Επίσης πρόσφατα (σ.σ. εποχή 1990-1991) έκτισα και λειτουργώ το “Hellenic Pallas Hotel” – ξενοδοχείο πολυτελείας στο Λασίθι Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έχω ήδη ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό αφού επί 10 χρόνια ήμουν Πρόεδρος της Ενώσεως Επχειρηματιών Λατομείων Ελλάδος και αποτελείτο από 600 μέλη.

Αγαπώ τον αθλητισμό και για αρκετά χρόνια ήμουν αντιπρόεδρος της ΑΕΚ. Αργότερα πάντα για την αγάπη μου προς τον αθλητισμό διατέλεσα πρόεδρος ενός ιππικού ομίλου. Έχω τέσσερα παιδιά, τρία κορίτσια και ένα αγόρι. Η μεγάλη μου κόρη, Σταυρούλα Μουσαμά, είναι διευθύντρια στο ξενοδοχείο μου “Holiday Inn Athens“…

Αργότερα, εισήλθε στα ξενοδοχεία της οικογένειας και ο Απόστολος Μουσαμάς, διευθύνων σύμβουλος σήμερα στην Αφοί Μουσαμά και α’ αντιπρόεδρος στην ΕΞΑ-ΑΑ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: