Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε ο σερ Τζωρτζ Μάρτιν – ο άνθρωπος που το 1962 ανέδειξε τους Beatles

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/03/2016

Ήταν 90 ετών

Ο σερ Τζωρτζ Μάρτιν, ο άνθρωπος που ήταν γνωστός και ως το πέμπτο μέλος των Beatles, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Τον θάνατό του ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ρίνγκο Σταρ στο Twitter.

Ο Τζωρτζ Μάρτιν ήταν ο παραγωγός των Beatles. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βρετανικής Ένωσης Τύπου “Ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τους ΒeatlesΕίχαν απορριφθεί από όλες τις δισκογραφικές εταιρείες μέχρι που ο Μάρτιν, επικεφαλής της Parlophone τότε, άκουσε το demo τους το 1962 και κατάλαβε ότι βρισκόταν μπροστά σε κάτι εξαιρετικό“

.

Εκτός από τους  Beatles, ο Μάρτιν δούλεψε με μεγάλους μουσικούς όπως ο Τζεφ Μπεκ, ο Μπομπ Ντύλαν, ο Στινγκ και ο Έλτον Τζων. Επίσης, έκανε την παραγωγή σε δύο από τα άλμπουμ του Πωλ Μακ Κάρτνεϊ (Tug Of War, Pipes Of Peace).

Ήταν συμπαραγωγής στο Candle In The Wind του Έλτον Τζων, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997, εις μνήμη της πριγκήπισσας Νταϊάνα, το οποίο πούλησε 37 εκατομμύρια αντίτυπα. Εκείνη την περίοδο άρχισε να χάνει την ακοή του.

Τιμήθηκε με τον τίτλο του Σερ από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 1996 και έξι χρόνια αργότερα ανέλαβε την μουσική επιμέλεια των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: