Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κλειστόν” για ένα έτος το Αιγαίο, με τουρκικό λουκέτο και ευρωπαϊκές ευλογίες!

ΕΛΛΑΔΑ στις 27/12/2015

Από: onalert.gr

Οι Γερμανοί πρωτίστως και από κοντά άπαντες οι “δορυφόροι” τους εξακολουθούν με θράσος να θέτουν θέμα “καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων”, κλείνοντας το μάτι στην Τουρκία και στους Ερντογάν-Νταβούτογλου.

Το “δίδυμο” έχει αποθρασυνθεί από τα ευρωπαϊκά “χάδια” . Στις Βρυξέλλες η Τουρκία εμφανίζεται με το “κοστούμι” του ανθρωπισμού. Κατηγορώντας επί της ουσίας την Ελλάδα που ως “κακή” δεν επιτρέπει στην “καλή” Τουρκία να συνδράμει στη σωτηρία ανθρώπινων ψυχών στο Αιγαίο! Στην πραγματικότητα που δεν της επιτρέπουμε να τους πνίγει ανενόχλητη!

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν την πάσα και επαναλαμβάνουν μονότονα την ανάγκη κοινών περιπολιών κι άλλων σχεδίων συνδιαχείρισης.

Η Άγκυρα με NAVTEX που εξέδωσε ανήμερα των Χριστουγέννων ουσιαστικά “κλείνει” ολόκληρο το Αιγαίο για έναν ολόκληρο χρόνο! Οι Ευρωπαίοι συμφωνούν με τέτοιες ενέργειες; Θα δέχονταν ποτέ ανάλογη συμπεριφορά από γείτονές τους;

Στις Βρυξέλλες θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουν αν θα σοβαρευτούν ή αν θα συνεχίζουν να είναι “παιδική χαρά” που ο καθένας θα κοιτά τα δικά του συμφέροντα ή το κοινό ευρωπαϊκό καλό. Η απόφαση που πρέπει να λάβουν είναι σχετικά απλή:

Ή θα βοηθήσουν μία χώρα μέλος τους όπως η Ελλάδα να διαχειριστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης ή θα συνεργαστούν με το κράτος τρομοκράτη της περιοχής που λέγεται Τουρκία. Μέχρι στιγμής όλες οι κινήσεις και οι αποφάσεις τους δείχνουν ότι προτιμούν… τον τρομοκράτη!

Όσοι βιαστούν να πουν ότι η Τουρκία είναι νομότυπη στην δέσμευση των περιοχών θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί μια χώρα κλείνει επί ένα ολόκληρο έτος μια τόσο ευαίσθητη περιοχή -όχι μόνο για την Ελλάδα- όπως το Αιγαίο για …ασκήσεις που δεν θα κάνει. Η πρόκληση είναι πασιφενάστατη και δεν μπορεί -και αυτή- να περάσει έτσι!

Μένει να δούμε λοιπόν αν η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με διπλωματικό τρόπο δυναμικό ή αν οι λεονταρισμοί αφορούσαν μόνο την Τσεχία και τον “κεφάτο” πρόεδρό της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: