Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κυκλοφοριακό ‘χάος’ στην Αθήνα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 06/05/2021

Ακινητοποιημένα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ κανονικά κινούνται τα λεωφορεία

|> Κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που προκήρυξε Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη 6/5 και στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο!

Ακινητοποιημένα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ κανονικά κινούνται τα λεωφορεία.

Επιπλέον 24ωρη απεργία πραγματοποιούν 13 ναυτεργατικά σωματεία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: