Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ακυρώθηκε ως ‘’φωτογραφικός’’ διαγωνισμός για επέκταση της παραλίας Αμάρυνθου

ΕΛΛΑΔΑ στις 29/01/2024

Μετά από πρόταση του δημάρχου Ερέτριας Ν. Γουρνή – ο διαγωνισμός θα επαναδημοπρατηθεί

|> Διαγωνισμός που δημιουργούσε υποψίες ακύρωσε με συνοπτικές διαδικασίες ο νέος δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής. Ο διαγωνισμός αφορούσε μελέτη για επέκταση της παραλίας Αμαρύνθου και τον είχε προκηρύξει στο τέλος της θητείας του ο προηγούμενος δήμαρχος.

Η μελέτη αφορούσε ένα πολύ μεγάλο έργο, για την επέκταση της παραλίας προς τη θάλασσα κατά 25 μέτρα και τη δημιουργία μαρίνας και υδατοδρομίου.

Νίκος Γουρνής

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα ‘’Ευβοϊκή Γνώμη’’ και όπως συγκεκριμένα αναφέρει «η προκήρυξη… βρομούσε από παντού»! Επιπλέον η ευβοϊκή έγκυρη εφημερίδα, γράφει πως «ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός εξαιτίας των κριτηρίων αξιολόγησης, ενώ έδινε τη δυνατότητα στον ανάδοχο να πάρει έναν σκασμό λεφτά (262.400 ευρώ) για να αποφανθεί ότι το έργο δεν μπορεί να γίνει».

Η αποφασιστικότητα του Νίκου Γουρνή για να ‘’θυμηθεί’’ ο δήμος Ερέτριας αλλοτινές εποχές, έδειξε από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του, που κατάφερε να απαλλάξει τον δήμο από ‘’άδικο’’ χρέος και τώρα με απόφαση ακύρωσης του προαναφερόμενου διαγωνισμού.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, με την προϋπόθεση ότι ο διαγωνισμός να επαναδημοπρατηθεί με νέους όρους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: