Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σεισμός… στο facebook από ανάρτηση του καθ. Άκη Τσελέντη για τους “αδιάφορους” καπνιστές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/03/2018

Η φωτογραφία επιλογή του!

Τ/Π |> “Φωτιές” άναψε στο διαδίκτυο μία ανάρτηση του καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκη Τσελέντη, που… τόλμησε να ειρωνευτεί τους καπνιστές, που αδιαφορούν, για το αν ενοχλούν τον διπλανό τους. ο Άκης Τσελέντης, επέλεξε την εν λόγω φωτογραφία και έγραψε στο facebook:
Αφορμή γι αυτό το σύντομο σχολιασμό μου αποτέλεσε η επίσκεψη μου σε ένα από τα αγαπημένα μου cafe στου Ζωγράφου κοντά στο σπίτι της μάνας μου. Περίμενα και εγώ με το νέο αντικαπνιστικό νόμο να απολαύσω το καφεδάκι μου σε καθαρό περιβάλλον και όχι σε συνθήκες ιρανέζικου ντουμανιασμένου τεκέ! Και όμως προς απαγοήτευσή μου τα πράγματα ήταν χειρότερα, σχεδόν όλα τα τραπέζια είχαν καπνιστές, οι σερβιτόρες πηγαινοέρχονταν να αδειάζουν τα τασάκια και ένας καπνός ντουμάνι εν είδει πρωινής ομίχλης πλανώνταν στο χώρο.
Σε ερώτηση που έκανα στον ιδιοκτήτη πήρα την εξής απάντηση. «Ρε φίλε το τσιγάρο μας έμεινε, μ΄αυτή τη κρίση αν μας το κόψουν και αυτό τελειώσαμε, αυτοί οι αντικαπνιστικοί νόμοι είναι για να καλυβόμαστε λόγω μνημονίων. Άλλωστε ολόκληρος Πολάκης καπνίζει μέσα στο αρμόδιο υπουργείο, μη το ψάχνεις».
Κούνησα το κεφάλι μου ήπια βιαστικά το καφεδάκι μου και σκέφτηκα, τελικά το ψάρι δε βρωμάει μόνο απ το κεφάλι αλλά και από την ουρά… αν ο καθένας μας σε ατομικό επίπεδο δεν κινητοποιηθεί δεν υπάρχει ελπίδα. -ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΥΧΑΙΑ ;-))

Κάποιοι αντέδρασαν και μάλιστα ένας βρήκε… ρατσιστική τη φωτογραφία, αλλά τα περισσότερα σχόλια συμφωνούσαν με τη θέση του κ. Τσελέντη. Ένα εξ αυτών, με υπογραφή Διονύσης Μήλλας, αναφέρει:

Το δικαίωμα του καπνιστή είναι κάτι πολύ πολύ ιδιαίτερο. Παράδειγμα είμαι λιχούδης με τα γλυκά… κάνω κακό σε εμένα στο ζάχαρο μου στο βάρος μου… είμαι λάτρης των φαστ φουντ, επίσης κάνω κακό σε εμένα στην καρδιά μου στην αυξημένη μου χοληστερίνη κ.ά….είμαι αλκοολικός, κάνω κακό στο στομάχι μου, στο συκώτι μου, στην οικογένεια μου… είμαι πρεζάκι επίσης κάνω το μέγιστο κακό σε εμένα στο σώμα μου και στην μικρή διάρκεια της ζωής μου… και πολλά άλλα παραδείγματα… όταν καπνίζω όμως όπου γουστάρω… εκτός από εμένα κάνω άμεσα κακό σε κάθε συνάνθρωπο που υπάρχει γύρω μου. Με ποιο δικαίωμα κάτι που ευχαριστεί εμένα, να προκαλεί πολλά προβλήματα από τα άμεσα δύσπνοια,τσούξιμο ματιών ,βήχα, έως μακροχρόνια όπως καρκίνοι καρδιοπάθειες κ.λ.π. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου λερώνει τα πολύτιμα για τη ζωή μου πνευμόνια. και αν δεν το καταλαβαίνει ,του το λέω άμεσα, με όποιο ύφος γουστάρει.Είναι σαν να θέλει κάποιος να με υποχρεώσει να πιω να φάω και να αναπνεύσω ότι σε αυτόν αρέσει…ωραία δημοκρατία και πολιτισμός…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: