Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης για έναν πιο συνδεδεμένο κόσμο

ΕU στις 21/06/2022

Ανήμερα του Θερινού Ηλιοστασίου αρχίζει το Global Gateway – το κορυφαίο παγκόσμιο φόρουμ αναπτυξιακής συνεργασίας

|> Αρχίζουν σήμερα 21/6 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης, το κορυφαίο παγκόσμιο φόρουμ αναπτυξιακής συνεργασίας. Η φετινή διοργάνωση θα εστιάσει στo Global Gateway, τη στρατηγική της ΕΕ για επενδύσεις σε έξυπνες, καθαρές και ασφαλείς υποδομές στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας και των μεταφορών, και για την ενίσχυση, σε όλο τον κόσμο, των συστημάτων υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας, τα οποία καταπολεμούν τις ανισότητες και ξαναβάζουν σε τροχιά τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα μιλήσει στην τελετή έναρξης στις 21 Ιουνίου, στην οποία επίσης θα παραστούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Οντίλ Ρενώ-Μπασώ.

Θα μιλήσουν επίσης η Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, πρέσβης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Βασιλιάς Λετσίε Γ’ του Λεσότο, ο Νάνα Ακούφο-Άντο, πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γκάνας και πρόεδρος της Οικονομικής Κοινότητας των Δυτικοαφρικανικών Κρατών, ο Μοχάμεντ Ουλντ-Γκαζουάνι, Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας της Μαυριτανίας, ο Χοσέ-Μαρία Νέβες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Πράσινου Ακρωτηρίου, η Σάρα Κουγκογκέλουα-Αμαντίλα, Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Ναμίμπια, ο Τζων Μπρισένιο, Πρωθυπουργός της Μπελίζ, ο Ανατόλ Κολινέτ-Μακόσο, Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Κονγκό, και ο Αζίζ Αχανούς, Πρωθυπουργός του Μαρόκου.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος σε πάνω από 90 συνεδρίες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων υψηλού επιπέδου γύρω από τους πέντε βασικούς άξονες του Global Gateway: ψηφιακές τεχνολογίες, κλίμα και ενέργεια, μεταφορές, υγεία, εκπαίδευση και έρευνα. Στο Global Village, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν καινοτόμα έργα που σχετίζονται με τα θέματα των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες τους.

Η επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, Γιούτα Ουρπιλάινεν, θα συντονίσει την τελετή λήξης και θα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις με θέμα το Global Gateway στην Κεντρική Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και στην περιοχή του Ινδοειρηνικού.

Θα παραστεί επίσης στην τελετή απονομής του βραβείου δημοσιογραφίας “Lorenzo Natali”. Εδώ και μια 15ετία, φορείς από όλους τους τομείς συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης, το κορυφαίο ευρωπαϊκό φόρουμ για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις, στο οποίο καταπιάνονται με τις πλέον επείγουσες προκλήσεις της εποχής μας.

> Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης είναι διαθέσιμα ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: