Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανακαινισμένη και πάντα σύγχρονη η ελληνογαλλική σχολή “Saint-Paul”

Χωρίς κατηγορία στις 24/09/2015

Λασαλιανή παράδοση

Κατεβαίνοντας τη Χαριλάου Τρικούπη προς το λιμάνι της Ζέας, το βλέμμα του περαστικού πέφτει στο αρχαίο θέατρο του Πειραιά που βρίσκεται στον περίβολο του Αρχαιολογικού Μουσείου και από την άλλη πλευρά του δρόμου σ’ ένα επιβλητικό κτήριο που υποδηλώνει με το μέγεθος και την παρουσία του τη μακρά και ιστορική πορεία του στην πόλη του Πειραιά. Είναι το “Saint-Paul” Πειραιά ή αλλιώς η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Παύλος».

Όταν το αντικρίζει κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την ηλικία του, γιατί το ιστορικό “Saint-Paul” ανακαινίζεται. Φρέσκα χρώματα, πολύμορφος φωτισμός του κτηρίου και ένας πλήρως ανακαινισμένος όροφος που φιλοξενεί τις αίθουσες του Γυμνασίου.

Φωτεινοί χρωματισμοί, νέες ξύλινες επενδύσεις, κλιματισμός, ψηφιακά μέσα διδασκαλίας συνθέτουν έναν χαρούμενο χώρο διδασκαλίας που διατηρεί τη πολύτιμη «λασαλιανή» παράδοση ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης παιδαγωγικής.

Αυτό είναι το “Saint-Paul” Πειραιά, ένα σχολείο που εξελίσσεται διαρκώς, προσπαθώντας να βρίσκεται στην αιχμή των εκπαιδευτικών πραγμάτων και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με την παιδαγωγική αγάπη που κληροδότησαν οι ιδρυτές του, οι frères και συνεχίζουν άκοπα οι εκπαιδευτικοί και πάντα με την συμπαράσταση του συλλόγου των αποφοίτων της σχολής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: