Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεργία διαρκείας μέχρι την καταψήφιση του επαίσχυντου ν/σ για το Ασφαλιστικό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/04/2016

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Με επιτυχία οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση συνεχίζουν μέχρι την Κυριακή 6 πμ την κινητοποίησή τους στα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, με θλιβερή εξαίρεση τους συνήθεις απεργοσπάστες του διαδικτύου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίασή του αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, με απεργία διαρκείας σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αυτομάτως με τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ ο κλάδος παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση με 24ωρη απεργία την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου, από τις 6πμ έως τις 6πμ της Μ. Τετάρτης σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

Στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης σε αγωνιστική και μαχητική συγκέντρωση στη μία το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κλάδου για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να ζητήσει από τις Ενώσεις-μέλη της να καλέσουν τους αρμόδιους συντάκτες να μην παρίστανται στο press room και να επιβάλουν εμπάργκο στις δηλώσεις των υπουργών που σχετίζονται με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Υποχρεωτική παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ σε συζητήσεις που οργανώνονται για το ασφαλιστικό στα Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και στα αντίστοιχα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.

Αγωνιζόμαστε για:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σε περίπτωση που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή), αυτομάτως θα ισχύσει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απεργία διαρκείας. Θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση.

>>> Λίγο μετά την παραπάνω ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή… Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στάθηκε… συνεπής με την υπόσχεσή του και κατέθεσε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως είχε προαναγγείλει , Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό πως η συζήτηση για το σχέδιο νόμου στις αρμόδιες Επιτροπές αναμένεται να ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση περίπου στις 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι σημαντικές παρατηρήσεις αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο σημειώνει σε γνωμοδότηση του το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Ολομέλεια του οποίου σε πολύωρη διάσκεψη που διεξήχθη προχθές (Πέμπτη), έκρινε μία προς μία τις επικείμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: