Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανακοίνωση της HSW για την δήθεν “εγκατάλειψη” της γραμμής Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 30/01/2018

“Μόνοι πήραμε το ρίσκο”

|> Απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων, δίνει η “Hellenic Seaways”, σχετικά με το ότι “εγκατάλειψε την γραμμή Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων”. Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η “Hellenic Seaways” ως η μόνη ακτοπλοϊκή εταιρεία που την τελευταία δεκαπενταετία και συγκεκριμένα τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2009 επιχείρησε με ταχύπλοο πλοίο την δρομολογιακή σύνδεση της συμπρωτεύουσας με το σύμπλεγμα των νησιών των Β.Σποράδων,  κατέβαλλε για ακόμη μια φορά την  προσπάθεια, δρομολογώντας το πλοίο της Flying Cat 4 την θερινή περίοδο του 2016. Παρόλο που τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, συνέχισε την προσπάθεια και το 2017 συμβάλλοντας στην Τουριστική ανάπτυξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δρομολόγησης δεν κατεγράφη με θετικό πρόσημο για ακόμη μια χρονιά, καθιστώντας ασύμφορη οικονομικά την συνέχιση του εγχειρήματος.

Η “Hellenic Seaways” δεν εγκατέλειψε τη γραμμή, γιατί δεν ήταν μια γραμμή η οποία της ανήκε. Κατέβαλε επί δύο συναπτά έτη μεγάλη προσπάθεια για την σύνδεση αναλαμβάνοντας μόνο αυτή το οικονομικό ρίσκο.

Με το τέλος της δεύτερης χρονιάς και δεδομένων των αποτελεσμάτων αποφάσισε πως δεν ήταν πλέον εφικτό να συνεχίσει τη δρομολόγηση και εγκαίρως, ως ο Νόμος 2932 ορίζει, ήταν γνωστό από το 2017 ότι το πλοίο της Flying Cat 4 είχε ήδη δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή.

Η “Hellenic Seaways” θεωρεί πως οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και είναι σε εγρήγορση παρακολουθώντας τις εξελίξεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: