Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το απόγευμα ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 28/08/2019

Ανανεώνονται οι ελπίδες για μία πόλη πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, δίχως αυθαιρεσίες και ‘μαγκιές’!

Τ/Π |> Σήμερα το απόγευμα θα ορκιστεί Και πάλι δήμαρχος Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης, όπως επίσης θα ορκιστούν και οι νεοεκλεγέντες που θα αποτελέσουν τον δημοτικό συμβούλιο της πόλης για την τρέχουσα τετραετία,

Η τελετή της ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 μμ με πλήρη επισημότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο αριθμός των προσκεκλημένων είναι περιορισμένος και η είσοδος θα επιτρέπεται έως τις 5:45 μμ.

Από την “νέα” δημοτική Αρχή, ο Πειραιάς περιμένει πολλά. Άλλα πολυέξοδα και άλλα ανέξοδα.

Τα πολυέξοδα είναι π.χ. να “στρωθούν” δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, να αγοραστούν “πλύστρες” για να ξεβρωμίσει η πόλη, ενώ τα ανέξοδα είναι π.χ. να σηκώσει τα μανίκια η Δημοτική Αστυνομία και να ασχοληθεί με εκείνα που εντέλλεται και όχι να “γράφει” 5-6 αυτοκίνητα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ στα πεζοδρόμια της λεωφόρου να κυκλοφορούν ανενόχλητα ποδήλατα, πατίνια και μοτοσυκλέτες! Επίσης, εκτός άλλων τινών, να σβηστούν κάτι ανήθικα συνθήματα που… κοσμούν τοίχους στο Πασαλιμάνι κ.α.

Να ασχοληθεί με την λειτουργία της πόλης, όπως με την ρύπανση και την ηχορρύπανση, με την αυθαιρεσία καταστηματαρχών που καταλαμβάνουν αδικαιολόγητα θέσεις πάρκινγκ. Ας υπάρξει ευαισθητοποίηση για τους αναπήρους και τις μαμάδες με τα καροτσάκια, που σε αρκετά σημεία της πόλης ή “φράζονται” οι διαβάσεις, ή απλώς τα πεζοδρόμια είναι τόσο στενά που δεν χωράει ούτε μωρουδιακό καρότσι! (Π.χ. στη λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου, της άλλοτε κοσμοπολίτικης Καστέλλας).

Ένα μικρό “σημείωμα” του Τ/Π ήταν αυτό προς τη δημοτική Αρχή, αλλά και προς όλους του νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, με την ελπίδα ότι ο αδικημένος Πειραιάς, με τα “αλμυρά’ δημοτικά τέλη, θα “γλυκάνει” λίγο τους πικραμένους πολίτες του. Καλή επιτυχία δήμαρχε και να μας φυλάει ο Θεός από κόλακες, χειροκροτητές και οπορτουνιστές…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: