Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανθυγιεινή… μπάζα με 22.940.000 τσιγάρα ή 1.147.000 πακέτα, από το ΛΣ σε δύο κοντέϊνερ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 21/12/2016

Άγνωστοι οι παραλήπτες

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. της εν λόγω Διεύθυνσης και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συμμετοχή στελεχών του Τελωνείου Πειραιά, του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης καπνικών ειδών, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο εμπορευματοκιβώτια τα οποία περιείχαν 1.147.000 πακέτα τσιγάρων ή 22.940.000 τσιγάρα!

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, τα εμπορευματοκιβώτια παραδόθηκαν και φυλάσσονται σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά, ενώ οι έρευνες προς εντοπισμό των παραληπτών του φορτίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 4.277.750,38 ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: