Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανοίγει το Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Χωρίς κατηγορία στις 25/03/2016

Με αναλυτικά στοιχεία

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ταμείου Συνοχής (ΤΣ) προχωρούν στη δημιουργία Μητρώου Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του μητρώου, είναι η καταγραφή του οικοσυστήματος που υποστηρίζει ενεργά τις νεοφυείς επιχειρήσεις και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δυνητικούς νέους επιχειρηματίες στο πλαίσιο των δράσεων επιχειρηματικότητας οι οποίες προκηρύχτηκαν πρόσφατα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014-2020».

Στο μητρώο θα καταγραφούν αναλυτικά στοιχεία που αφορούν στην ταυτότητα, τις υπηρεσίες και το δυναμικό δομών και προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας που προσφέρουν Θερμοκοιτίδες – Τεχνολογικά πάρκα – Εκκολαπτήρια – Incubators, Χώροι Συνεργασίας – Coworking Spaces, Προγράμματα Επιτάχυνσης – Accelerators κ.λπ.

Τα έντυπα καταγραφής των εν λόγω δομών ενεργού στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έχουν αναρτηθεί προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.antagonistikotita.gr. Η διαδικασία διαβούλευσης θα διαρκέσει μέχρι και την 31.3.2016.

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση incubatorindex@mou.gr. Μετά την οριστικοποίηση των πεδίων συλλογής της πληροφορίας, η συμπλήρωση – απογραφή των δομών στήριξης επιχειρηματικότητας θα αποτυπωθεί σε on-line βάση δεδομένων που θα είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: