Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κατηγορώ” στη διοίκηση των Κωνσταντινουπολιτών

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 10/01/2021

Ανοιχτή επιστολή από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών με σοβαρές καταγγελίες

|> Εν αναμονή εξελίξεων στον χώρο των Κωνσταντινουπολιτών, μετά την σοβαρή καταγγελία που γίνεται από δύο σημαντικούς συλλόγους-μελών της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ).

Συγκεκριμένα, από τον μεγάλο και ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Νήσου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως “Ο Άγιος Νικόλαος”, δημοσιοποιήθηκε ανοιχτή επιστολή που εστάλη στις 16/12 προς τα μέλη του δ.σ. της ΟΙΟΜΚΩ όπως και προς τα σωματεία-μέλη της ΟΙΟΜΚΩ, στην οποία καταγγέλλεται η διοίκηση της ομοσπονδίας και διαφαίνεται κάποια διάσπαση.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο (Γιώργο Λεύκαρο) και τον γεν. γραμματέα (Αντώνη Λαμπίδη) του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και τον πρόεδρο (Περικλή Πασχαλίδη) και την γεν. γραμματέα (Αικατερίνη Αθανασιάδου) του Μορφωτικού Συνδέσμου Νήσου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως “Ο Άγιος Νικόλαος”, αναφέρεται πως «οι δύο σύλλογοι βρίσκονται δυστυχώς στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουν ότι η Διοίκηση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) συνεχίζει για πολλοστή φορά την ανθενωτική και διχαστική της πολιτική μεταξύ των μελών – σωματείων της, διαφοροποιώντας αυτά κατά το δοκούν αυτής, κατά παράβαση του καταστατικού, του νόμου και της αρχής της ίσης εκπροσώπησης, παρά τα αντιθέτως υπ’ αυτής παραπλανητικώς ισχυριζόμενα».

Στη συνέχεια η επιστολή αναφέρει:

Κατόπιν παρελκυστικών ενεργειών, ήτοι της άπρακτης παρέλευσης τριετίας από της εντολής της Γενικής Συνέλευσης του έτους 2017 περί τροποποίησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας καθώς και των προσπαθειών της Διοίκησης της όπως κατά την Γενική Συνέλευση της 25/01/2020, εσπευσμένα, αντιδεοντολογικά και αντιδημοκρατικά επιχειρηθείσα και μη επιτευχθείσα λόγω των αντιδράσεων των μελών – σωματείων τροποποίηση αυτού, επαναλήφθηκε η αυτή μεθόδευση με πράξεις εν μέσω θέρους της διαδικασίας τροποποίησης αυτού, προσθέτοντας μάλιστα στις εν λόγω ενέργειες της και τον αντιδημοκρατικό, παράνομο και αντικαταστατικό αποκλεισμό ορισμένων μελών – σωματείων. Τελικά, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας προέβη στην επιλεκτική συγκρότηση επιτροπής τροποποίησης καταστατικού, η οποία αφού συνεδρίασε διαδικτυακά υπέβαλε τις προτάσεις της.

Δυστυχώς για την Ομοσπονδία μας, η Διοίκηση αυτής ενεργεί κατά σύστημα αντικαταστατικά και αντιδεοντολογικά, ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατικότητας, αγνοώντας μεταξύ άλλων τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Νήσου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως “Ο Άγιος Νικόλαος”, μη καλώντας αυτούς προκειμένου να υποδείξουν άτομα στην εν λόγω επιτροπή τροποποίησης καταστατικού, αλλ’ ούτε και κοινοποίησαν προς αυτούς τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές.

Επίσης, κατά τρόπο απαράδεκτο και καταδικαστέο, εξαίρεσαν αυτούς από σχετική πρόσκληση προκειμένου να υποβάλουν οικονομικά στοιχεία για τις απώλειες εσόδων που έχει κάθε Σωματείο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προς εξασφάλιση κρατικής επιχορηγήσεως αντισταθμίσεως απώλειας εσόδων.

Κατόπιν τούτου και λαμβανομένων υπ’ όψιν όλων αυτών των ανθενωτικών, διχαστικών, αντικαταστατικών, αντιδεοντολογικών ενεργειών της Διοικήσεως της Ομοσπονδίας που συστηματικά και σκόπιμα αποκλείει την ενημέρωση των σωματείων μας, αλλά και των διαφαινομένων μη συμβατών προς ένα δευτεροβάθμιο σωματείο προτεινομένων τροποποιήσεων του καταστατικού της Ομοσπονδίας, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Νήσου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως “Ο Άγιος Νικόλαος” επιφυλάσσονται να αναθεωρήσουν τις σχέσεις τους προς το εν λόγω νομικό πρόσωπο που κατ΄ ευφημισμόν πλέον ονομάζεται “Ομοσπονδία”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: