Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μήνυση στον Δήμο επειδή κόπηκαν δύο νεραντζιές!

Χωρίς κατηγορία στις 29/09/2019

Αντιδρά η Α’ Κοινότητα: Κάτω τα χέρια από το ελάχιστο πράσινο της Πειραϊκής χερσονήσου!

|> Δριμεία επίθεση κατά του Δήμου Πειραιά, κάνει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Α’ Κοινότητας της πόλης, λόγω της κοπής δέντρων στην Πειραϊκή και αύριο Δευτέρα κατατίθεται σχετική μήνυση!.

Η σχετική ανακοίνωση της Κίνησης με τίτλο “Κάτω τα χέρια από το ελάχιστο πράσινο της Πειραϊκής Χερσονήσου!“, αναφέρει:

Στον κάλαθο των αχρήστων πήγε η πρώτη απόφαση του πρώτου Κοινοτικού Συμβουλίου της Α’ Κοινότητας Πειραιά να μην κόβονται δέντρα στο Α’ Διαμέρισμα για κανένα λόγο, παρά μόνο με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου κατά περίπτωση (όπως ίσχυε μέχρι τώρα).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, παρά την παραπάνω ομόφωνη απόφαση της Α’ Κοινότητας που απέρριψε το αίτημά της να κόβει (αντί να κλαδεύει) τα δένδρα κοντά σε σήματα της Τροχαίας, από κάπου πήρε το πράσινο φως να κόβει τα δέντρα κατά την κρίση της, χωρίς άδεια από την Κοινότητα.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει το έγκλημα κατά της Α’  Κοινότητας που έχει  το λιγότερο πράσινο στην Ελλάδα και να σέβεται τις αποφάσεις της Α’ Κοινότητας για θέματα της Πειραϊκής Χερσονήσου.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσουν στην Α’ Κοινότητα αρμοδιότητες για επί μέρους τοπικά ζητήματα. Σημειωτέον ότι αυτή η δυνατότητα  προβλέπεται από τον μετεκλογικό νόμο, με τον οποίο ευνουχίστηκαν οι Κοινότητες από τις ευρείες αποφασιστικές αρμοδιότητες που τους έδινε ο νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.

Επισυνάπτουμε φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος Μαυρομιχάλη και Γ. Θεοτόκη, όπου κόπηκαν δύο νεραντζιές και θα ενημερώσουμε για τη μήνυση που θα κάνουν τη Δευτέρα οι κάτοικοι κατά παντός υπευθύνου για το παράνομο κόψιμο των δένδρων.

Κάτω τα χέρια από το ελάχιστο πράσινο της Πειραϊκής Χερσονήσου!

Για την Κοινοτική Κίνηση Πειραιά “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!”

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι: Δήμητρα Βήνη (6972942421), Σωτήρης Αλεξόπουλος (6906408586)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: