Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απέδρασε 43χρονη κατηγορούμενη σε σκάνδαλο, σπάζοντας το “βραχιολάκι”!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/11/2016

Η πρώτη απόδραση!

Έσπασε τα δεσμά της (στην κυριολεξία!) 43χρονη κατηγορούμενη, της οποίας είχε επιβληθεί, με βούλευμα, κατ΄ οίκον περιορισμός και τώρα καταζητείται. Πρόκειται για κατηγορούμενη του σκανδάλου της Energa και Hellas Power, που της είχαν φορέσει το περίφημο βραχιολάκι!

Όπως έγινε γνωστό, χθες το απόγευμα δόθηκε σήμα στην εταιρεία “Group 4” ότι παραβίασε τον όρο και βγήκε από το το σπίτι της, στην περιοχή Ομονοίας. Τάχιστα κινήθηκε το συνεργείο της εταιρείας, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει μετά 11 λεπτά από την ώρα της απόδρασης και μάλιστα στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το βραχιολάκι βρέθηκε εκεί κομμένο και η κατηγορούμενη είχε γίνει “καπνός”.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι της Energa και Hellas Power, κατηγορούνται ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, αλλά δεν κατέβαλαν τα χρήματα, στα κρατικά ταμεία.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 19 άτομα που βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μήνου ενώ οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι, κατά περίπτωση, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, αλλά και τώρα στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Με αυτή την πρόταση, οι κατηγορούμενοι, επιδιώκουν να κάνουν χρήση του νόμου 4312/2014, σύμφωνα με τον οποίο εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά που κατηγορούνται ότι έχουν υπεξαιρέσει, εξασφαλίζοντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: