Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραβεύτηκε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

ΕU στις 20/11/2018

Απέσπασε στη Βιέννη το βραβείο “Πολιτικής Καινοτομίας 2018” στην κατηγορία “Πολιτισμός”

|> Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης έλαβε προχθές το βραβείο “Πολιτικής Καινοτομίας” στην κατηγορία “Πολιτισμός”, το οποίο απονεμήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικής Καινοτομίας στη Βιέννη.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη βράβευση, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και ευγνωμοσύνη για τούτο το βραβείο. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης δεν θα ήταν ό,τι είναι σήμερα, χωρίς την αφοσίωση όλων των νέων που συμμετέχουν σε αυτό. Σχεδόν 90 000 νέοι έχουν εγγραφεί και περισσότεροι από 10 000 συμμετέχουν σε ολόκληρη την ΕΕ. Οπότε ευχαριστώ ιδιαίτερα αυτούς τους νέους — εκείνους που στηρίζουν παιδιά, προστατεύουν το περιβάλλον, πλαισιώνουν ασθενείς, παραστέκονται στους πρόσφυγες ή προσφέρουν τη βοήθειά τους μετά από φυσικές καταστροφές — που χτίζουν πολιτιστικές γέφυρες και δημιουργούν μιαν Ευρώπη αλληλεγγύης».

Τα βραβεία Πολιτικής Καινοτομίας εγκαινιάστηκαν πέρυσι με σκοπό να τιμήσουν το πολιτικό έργο που βελτιώνει τη ζωή των Ευρωπαίων. Τους νικητές σε κάθε μία από τις 8 κατηγορίες επέλεξε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 1.053 πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης άρχισε να λειτουργεί το 2016 και έκτοτε, σχεδόν 90.000 νέοι έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν σε μία από τις δραστηριότητές του.

>>> Περισσότερα για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, εδώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: