Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ερώτηση Μπουτσικάκη για τις “εκφοβιστικές μηνύσεις” Δημητρά

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/06/2022

Απειλούνται με φίμωση ΜΜΕ και δημοσιογράφοι – Άλλοι αθωώνονται κι άλλοι απαλλάσσονται – Από 409 μηνύσεων ήδη οι 263 στο αρχείο

|> Το τεράστιο πρόβλημα σχετικά με τη “βιομηχανία μηνύσεων” του Παναγιώτη Η. Δημητρά έναντι προσώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του, απασχολώντας έτσι τα δικαστήρια αλλά και τους εκάστοτε μηνυμένους, οι οποίοι αθωώνονται ή απαλλάσσονται, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον yπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Μπουτσικάκης, για το ίδιο θέμα είχε υποβάλει την με αρ. πρωτ. 473/19-10-2021 Ερώτηση προς τον yπουργό Δικαιοσύνης. Η απάντηση του υπουργού με αρ. πρωτ. 473/22-11-2021 που περιείχε εντυπωσιακά στοιχεία, όπως λ.χ. ότι επί 409 μηνύσεων ήδη οι 263 τέθηκαν στο αρχείο, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό πολλά σχόλια και άρθρα στον Τύπο ο οποίος αισθάνεται ότι απειλείται με φίμωση με την υποβολή σωρείας μηνύσεων κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ και σε κάθε περίπτωση με απίστευτη ταλαιπωρία για διαδικασίες τις οποίες υφίστανται τα θύματα του επαγγελματία μηνυτή κατά παραβίαση του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ.

Προσφάτως,  ο εν λόγω επαγγελματίας μηνυτής επιδόθηκε σε ένα προγκρόμ μηνύσεων, όμοιου περιεχομένου και ουσίας, κατά  MME και δημοσιογράφων με στόχο τη φίμωσή τους ώστε να μην αναφέρονται στις «ανθρωπιστικές» δραστηριότητές του.

Για τοn λόγο αυτό με την ερώτησή του ο κ. Μπουτσικάκης ζητά να πληροφορηθεί π;vς θα προστατευθεί η ελευθερία του Τύπου και των άλλων ΜΜΕ από την “βιομηχανία μηνύσεων ενός δικομανούς που επιδιώκει να τα φιμώσει με κάθε μέσο γιατί οι παρόμοιες και σχεδόν πανομοιότυπες μηνύσεις ενός πασίγνωστου στα δικαστήρια επαγγελματία μηνυτή ανατίθενται σε διαφορετικούς εισαγγελείς, χωρίς ποτέ να συσχετίζονται και τέλος πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει ο Π. Η. Δημητράς και οι ποικιλώνυμες ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει κατά εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών;“…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: