Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποπέμπονται από το Γηροκομείο οι “θεριακλήδες” τροφίμοι και εργαζόμενοι

Χωρίς κατηγορία στις 27/09/2016

Με απόφαση Σεραφείμ

Ό,τι δεν έχει καταφέρει η πολιτεία με τους αλλεπάλληλους νόμους και τις υπουργικές… απειλές, το κατάφερε η Μητρόπολη Πειραιά, στο Γηροκομείο της, με την απομάκρυνση όσων τροφίμων και εργαζομένων καπνίζουν εντός ή εκτός!

Η σχετική σχετική εγκύκλιος η οποία εκδόθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και υπογράφεται από τον μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η απόφαση βασίζεται σε δήλωση που έχουν υπογράψει οι ίδιοι οι τρόφιμοι κατά την είσοδό τους, με την οποία δίνουν το δικαίωμα στο ίδρυμα “ελεύθερα, αδικαιολογήτως και αζημίως” να λύση την σύμβαση με μία απλή καταγγελία!

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, και αυτοί καλούνται να υπογράψουν δήλωση στην οποία διευκρινίζεται ότι όχι μόνον δεν θα καπνίζουν εντός και εκτός του Γηροκομείου, αλλά δεν θα φέρουν μαζί τους είδη καπνιστού. Επίσης, δηλώνουν ότι αποδέχονται αυτόν τον όρο ως ουσιαστικό όρο τη σύμβασής τους!

Όπως είναι γνωστό, το Γηροκομείο Πειραιά, είναι ένα ίδρυμα που διοικείται από 7μελές συμβούλιο του οποίου προΐσταται ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συμμετέχει με εκπροσώπους στο δ.σ. και ο δήμος Πειραιά. Φιλοξενεί και φροντίζει δε τους απόμαχους της ζωής έναντι αντιτίμου, ενώ διαθέτει και αρκετές θέσεις για απόρους. Κατά γενική ομολογία, θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο ανθρώπινα Γηροκομεία, με ευσυνείδητους εργαζόμενους.

Σχετικά με τους καπνίζοντες, που προκάλεσαν την μήνη του μητροπολίτη, από τους 180 τροφίμους, καπνιστές είναι οι 32. Αριθμός που επιτρέπει στην διοίκηση να βρεθεί άλλος τρόπος “απειλής”, καθώς ουδείς λογικός μπορεί να έχει απαιτήσεις εγκράτειας από προχωρημένης ηλικίας ανθρώπους. Στην περίπτωση που η διοίκηση δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα λίγο πιό συναισθηματικά και υπεύθυνα, τότε δεν η απαγόρευση δεν θα είναι παρά ένα αψυχολόγητα σκληρό και ανάλγητο μέτρο. Άλλωστε, οι γέροντες του εν λόγω Γηροκομείου, δεν είναι οι μόνοι πολίτες που δεν τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια όλους τους κανόνες…

Όσο για τους 80 εργαζόμενους, έγινε γνωστό πως  μόνον οι 12 υπέγραψαν την σχετική δήλωση, ενώ οι υπόλοιποι κατέθεσαν υπεύθυνη δήλωση που αναγράφει ότι έλαβαν γνώση “για την εντολή της διοίκησης“.

Τέλος σημειώνεται ότι η διοίκηση, πήρε την εν λόγω απόφαση με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό, όπου μίας ηλικιωμένης της έπεσε το τσιγάρο στο μαξιλάρι και πήρε φωτιά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: