Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρώτη για συμφωνικό έργο του Θύμιου Παπαδόπουλου

Απόψε η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

|> Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα και τα Χορωδιακά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σήμερα στις 8.30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη “Ιάκωβος Καμπανέλλης” (Μπιχάκη 8), με είσοδο ελεύθερη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα παρουσιάζεται υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του διεθνούς φήμης βιολιστή και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη Αλέξανδρου Χαλάψη και με την σύμπραξη κορυφαίων σολίστ του τραγουδιού, όπως της σοπράνο Βανέσσας Καλκάνη, που έχει και την διεύθυνση – διδασκαλία των Χορωδιακών Συνόλων του Δημοτικού Ωδείου, αλλά και των Δημήτρη Λογαρά και Γιάννη Φίλια.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κορυφαία έργα της κλασικής μουσικής όπως η  Συμφωνία σε ρε μείζονα, RV-116 του A. Vivaldi, το περίφημο Ave Maria των V. Vavilov/G. Caccini,το Intermezzo από την Όπερα “Cavalleria Rusticana” του P. Mascagni, η Συμφωνία των Παιχνιδιών του F. Haydn, η “Άγια Νύχτα” του F. X. Gruber  και σε πρώτη εκτέλεση το έργο “Μαγικό Βουνό”, του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Στέλιου Γκόλγκαρη και τη διεύθυνση των Μουσικών Εργαστηρίων έχει ο Βασίλης Μαστοράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2011 και μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω από 30 συναυλίες, συνεργαζόμενη με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Κώστας Γανωσέλης, το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classsical – BMG, Stelios & Vassilis Guitar Duo κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: