Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δεν ομολογείται εύκολα η παθητική αλγολαγνεία…

FLASH στις 19/07/2020

Από ποιόν δύσμορφο Επιδημίωνα θα βιαζόμαστε ξανά και ξανά, χωρίς να το απολαμβάνουμε;

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Θλίβονται, λένε κάποιοι, για την παραπληροφόρηση που σέρνεται παντού• σε θυλάκους αμφισβήτησης και θεωριών συνωμοσίας. Αλλά ποιες οι έγκυρες πηγές της πληροφόρησης;

Έγκυροι επιστήμονες επίστρατοι, ενώ άλλοι, αντάρτες χωρίς ορίζοντα. Ρεπόρτερς-αναμεταδότες, όχι ερευνητές της αλήθειας, όχι δημοσιογράφοι. Εν τω μεταξύ, ο κοινωνικός αυτοματισμός οργιάζει.

Χωριστήκαμε σε διαδικτυακά καφενεία και αλληλοκαταγγελλόμαστε ενώ άλλοι στο μισοσκόταδο μετρούν και ετοιμάζονται για την επόμενη, τρίβοντας δείκτες, μέσους και αντίχειρες.

Έτσι για νιοστή φορά στην ιστορημένη ανθρωπότητα, η αλήθεια χωρίστηκε βίαια από την εγκυρότητα, ενώ ηγεμόνες και επιτελείς στα κέντρα αποφάσεων μοιάζουν με τροχονόμους που χειρονομούν απελπισμένα έχοντας χάσει τον έλεγχο της κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις της άναρχα ρυμοτομημένης μεγαλούπολης.

Η Ιστορία είναι διδασκαλία με παραδείγματα, είπε ο Θουκυδίδης. Αν την περιφρονήσεις, μνησικακεί ενώ η Μυθολογία διδάσκει με σύμβολα και σφηνώνει ανεπίστροφα στο Ασυνείδητο.

Ο ωραίος Ενδυμίων κοιμώμενος, αποπλανήθηκε επανειλημμένα από τη θεά Σελήνη, μα το απόλαυσε. Εμείς από ποιον δύσμορφο Επιδημίωνα θα βιαζόμαστε ξανά και ξανά, χωρίς να το απολαμβάνουμε;

Υποψιάζομαι πάντως πως κάποιοι υπεύθυνοι πολίτες ίσως και να το απολαμβάνουν, έστω με κάλυψη των χαρακτηριστικών τους -δεν ομολογείται εύκολα η παθητική αλγολαγνεία.

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ. ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: