Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Από Σκουριά κι Αλμύρα’’ του Γιάννη Μίχα, μέχρι τις 18/2 στο Δημοτικό Θέατρο

Χωρίς κατηγορία στις 12/02/2023

Εντυπώσεις από την έκθεση ζωγραφικής του τ. νομάρχη Πειραιά – Ποιοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια

|> Σε μια βραδιά γεμάτη Τέχνη και Πολιτισμό εξελίχθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα, με τίτλο ‘’Από Σκουριά κι Αλμύρα’’, η οποία φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Παρευρέθηκαν άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων, πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Ναυτιλίας και της Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, συνδικαλιστές και πλήθος φιλότεχνων.

«Θάλασσες κι ακρογιαλιές, ξωκλήσια και πολιτείες σκαρφαλωμένες στα βράχια συντροφεύονται από άνυδρα αιγαιοπελαγίτικα τοπία, ενώ αλλού μελτέμια και χαλάσματα των εποχών μαρτυρούν ταξίδια σε πλόες μακρινούς, καθώς αυτοί μέσα από τις σιωπές τους διαπλέκουν την ιστορία με τα αρχέτυπα και τα σύμβολα με τη γνώριμή μας καθημερινότητα», έγραψε, μεταξύ άλλων, για εκτιθέμενα έργα του Γιάννη Μίχα, η ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού Αθηνά Σχινά.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα- Παρασκευή 11.00- 14.30 & 17.00- 20.00. Σάββατο 11.00- 14.30

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και Νικόλαος Μανωλάκος, του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Τόνια Αντωνίου, του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Λευτέρης Γιοβανίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Νήσων, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Νέας Σμύρνης Νότης Γιατζίδης. Ο γ.γ. του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου Μανώλης Αντωνάκος. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, ο τ. πρόεδρος της ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης, ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά ‘’Piraeus Plus’’ Ηλίας Σαλπέας και το εκτελεστικό μέλος του δ.σ. Γιώργος Τσιρίδης. Οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης και οι πρώην υφυπουργοί Λουκάς Αποστολίδης και Χρήστος Αηδόνης. Οι υποψήφιοι βουλευτές Μ. Χριστοδουλάκης, Β. Κατσαφάδος, Ανδρέας Βροντάκης, Τάκης Αθανασιάδης, Λεων. Αθανασιάδης, Δημ. Διαμαντίδης και Χρ. Σαλαλές. Οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Στέφανος Χρήστου. Οι πρώην Δήμαρχοι Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος και η τ. αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή κ.ά.

Μιλώντας ο Γιάννης Μίχας για την έκθεση έργων του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΘΠ Λευτέρη Γιοβανίδη και το προσωπικό για την φιλοξενία και την στήριξη της έκθεσης. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι με την παρουσία τους τον τίμησαν στα εγκαίνια της έκθεσης του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: