Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από την Κυριακή στην Ευαγγελίστρια του Πειραιά η Λειτουργία στη νοηματική γλώσσα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 28/04/2023

Η απόδοση για βαρήκοους και κωφούς πιστούς θα γίνεται κάθε Κυριακή (10.30 – 11.30 π.μ.) από θεολόγο-διερμηνέα

|> Αυτή την Κυριακή 30/7 των Μυροφόρων αρχίζει στην Ευαγγελίστρια Πειραιά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας στη νοηματική γλώσσα, για να συμμετέχουν ενεργά στην εκκλησιαστική ζωή βαρήκοοι και κωφοί. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός αιτήματος πολλών πιστών με κώφωση ή βαρηκοΐα.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Κυριακή των Μυροφόρων στην 2η Θεία Λειτουργία (10.30 – 11.30 π.μ.) θα βρίσκεται στην Ευαγγελίστρια, πιστοποιημένος θεολόγος – διερμηνέας που θα αναλάβει την ερμηνευτική απόδοση των τελούμενων, στην νοηματική γλώσσα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση για περαιτέρω επικοινωνία, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη Κυριακή των Μυροφόρων, που θα αρχίσει αυτή η προσπάθεια, θα τελεσθεί και το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, που υπήρξε πρωτοπόρος στην εκκλησιαστική διακονία των κωφών Ελλάδος.

Επειδή αυτή η δράση της ‘’Ενορίας εν Δράσε’’ του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας δεν είναι… συνηθισμένη στα ελληνικά δεδομένα και προκαλεί ευρύτατο ενδιαφέρον, σημειώνονται η διεύθυνση του Ιερού Ναού και οι συγκοινωνίες για την προσέλευση:

Βρίσκεται στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη 41 (ο δρόμος που καταλήγει στο Πασαλιμάνι) δίπλα στο Γηροκομείο Πειραιώς. Και…

Συγκοινωνίες:

  • ΤΡΑΜ με τερματικό σταθμό ‘’Αγία Τριάδα’’. Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.
  • Με τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ στον τερματικό Σταθμό στο Λιμάνι. Από εκεί μετεπιβίβαση στο λεωφορείο 915 ‘’ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’ προς Προφήτη Ηλία. Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.
  • Με το ΜΕΤΡΟ στον τερματικό Σταθμό ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ’’. Από εκεί με τα πόδια (10´) ή μετεπιβίβαση στο λεωφορείο 915 ‘’ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’ προς Προφήτη Ηλία. Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.
  • Με το λεωφορείο 049 από Αθήνα προς Πειραιά (Από οδό Αθηνάς). Στάση ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: