Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από τις προξενήτρες και την κυρά Μαρία, στα γραφεία “κοινωνικών γνωριμιών”

Χωρίς κατηγορία στις 07/10/2016

Συνοικέσια και ιστοσελίδες

kapranos d

|> Δημήτρης Καπράνος

|>Ήταν, παλαιότερα, πολύ στη μόδα τα “Γραφεία Συνοικεσίων”. Ήταν, εξ άλλου, σύνηθες το φαινόμενο του “Προξενιού” και διάσημες σε κάθε γειτονιά και μικρή κοινωνία οι “Προξενήτρες”. Θα έχετε, ασφαλώς, δει εκείνες τι απίθανες κυρίες στις ελληνικές ταινίες, οι οποίες αναλάμβαναν τα προξενιά.

Υπήρχαν οι “λαϊκές”, όπως η Μαρίκα Νέζερ, στην ταινία “Της κακομοίρας” και οι “σικ”, όπως η Ελένη Χαλκούση στην ταινία “Φτωχαδάκια και λεφτάδες”. Εγώ θυμάμαι την “κυρούλα” που είχαμε στο σχολείο της μητέρας μου, την κυρά-Μαρία!

Ήταν μια απλή γυναικούλα, με σύζυγο έναν ψαρά, ο οποίος ψάρευε κάνα-δυο φορές το χρόνο, ενώ τις υπόλοιπες “ψάρευε” τα πούλια από το τάβλι στο καφενείο της γειτονιάς μας.

Ε, λοιπόν, αυτή η λιπόσαρκη γυναίκα, ήταν η “Προξενήτρα” της περιοχής. Και απ’ ότι άκουγα να λένε οι μεγάλοι, είχε σημειώσει τεράστιες επιτυχίες και οι γάμοι τους οποίους έχτιζε, στέριωναν!

Θυμάμαι ακόμη ότι είχαν πάρει τα μυαλά της αέρα και κάποια στιγμή επισκέφθηκε τον πατέρα μου, στο ιατρείο, για να του πει -εν πλήρει μυστικότητι- ότι ο Γιάννης, ο σωφέρ στα λεωφορεία, ενδιαφερόταν για την αδελφή μας. Κι όταν ο γιατρός την απέπεμψε, ελπίζω ευγενώς, αντέτεινε το ατράνταχτο επιχείρημα:

– “Γιατρέ, εμένα τα προξενιά μου στεριώνουν!“. Είμαι βέβαιος ότι αυτό φοβήθηκε και ο δόκτωρ…

Σήμερα, έχουν απομείνει κάνα-δυο γραφεία συνοικεσίων, τα οποία αποκαλούνται “Γραφεία Κοινωνικών Γνωριμιών”. Ένα, μάλιστα, έχει και εκπομπή αργά τη νύχτα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό! Όλα, όμως, αυτά, προξενήτρες και γραφεία, τα έχει αντικαταστήσει το διαδίκτυο και το “face book”!

Υπάρχουν ιστοσελίδες οι οποίες κάνουν την ίδια δουλειά και μια από αυτές, στην Γερμανία, με την επωνυμία “Elite Partner” επιχείρησε έρευνα με αντικείμενο τις σχέσεις των δύο φύλων, εκ της οποίας προέκυψαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα, τα οποία, όμως, σηκώνουν πολλή συζήτηση.

Κατά την έρευνα, δώδεκα στους εκατό δεν αποκαλύπτουν τον ακριβή αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που είχαν στο παρελθόν. Ασφαλώς, ψευδώς απάντησαν και στην έρευνα!

Δεκατρείς στους εκατό θα επιθυμούσαν ο σύντροφός τους να έχει καλύτερο σώμα αλλά δεν του το λένε! Κι εδώ ο αριθμός είναι μικρός, εκτός εάν οι ερωτηθέντες ήταν ηλικίας από 18-40 ετών!

Το 17% δήλωσαν ότι έχουν αμφιβολίες για την σχέση τους. Και τα δύο φύλα ένιωθαν αβεβαιότητα για το ταίρι τους. Μπερδεμένα πράγματα. Οι περισσότεροι θα δήλωσαν μάλλον “μην το ψάχνεις” ή “πού να σου εξηγώ“…

Το 25% των ανδρών αισθάνονται ζήλια για την γυναίκα τους. Κι εδώ το νούμερο ελέγχεται ως μικρό. Μάλλον δεν ρωτήθηκαν Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί…

Ένας στους τρεις άνδρες κρυφοκοιτάζει “άσεμνες ταινίες” το βράδυ και δεν σκοπεύει να το παραδεχτεί ανοιχτά στη γυναίκα του. Είναι βέβαιο ότι δεν ρωτήθηκαν Έλληνες!

Το 18% των γυναικών δεν θα αποκαλύψουν στον άνδρα τους πόσα χρήματα ξόδεψαν για να αποκτήσουν το νέο τους φόρεμα. Ασφαλώς το νούμερο είναι μικρό και ασφαλώς δεν υπήρχαν στις ερωτηθείσες Ελληνίδες!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: