Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για τον ‘Καλό Ποιμένα’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/01/2019

Από τον Θ. Παπαθεοδώρου προς τον Μ. Καλογήρου  για υπόθεση ενός συνοπτικού διαγωνισμού

|> Για το πειραϊκό ίδρυμα “Καλός Ποιμήν” της Εταιρείας Προστασίας Ανήλικων Πειραιά (Ε.Π.Α.Π.) και την μελλοντική λειτουργία του, έκανε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου, ο βουλευτής Αχαΐας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Παπαθεωδώρου (φωτό).

Η ερώτηση έχει σχέση με την διακήρυξη ενός συνοπτικού διαγωνισμού της ΕΠΑΠ, παρά τις αντιρρήσεις της προέδρου του δ.σ. και αντιεισαγγελέως Εφετών Πειραιά κυρίας Νταγιάντα σχετικά με το είδος του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του κ. Παπαθεοδώρου, αναφέρει:

Η Εταιρεία Προστασίας Ανήλικων Πειραιά (Ε.Π.Α.Π.) αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με ανώτατο όργανο το
επταμελές διοικητικό της συμβούλιο και εκπροσωπείται νόμιμα από την νυν Πρόεδρο του Δ.Σ. και Αντιεισαγγελέα Εφετών Πειραιώς κα Καλλιόπη Νταγιάντα.

Η Ε.Π.Α.Π. φιλοξενεί ανηλίκους από τεσσάρων έως δεκαοκτώ ετών, οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με ακατάλληλο περιβάλλον ή με σοβαρά ποινικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, ύστερα από εντολές των Δικαστηρίων Ανηλίκων και των Εισαγγελικών Αρχών της χώρας. Στην Ε.Π.Α.Π. διαμένουν σήμερα περί τα 60 ανήλικα παιδιά, τα οποία προέρχονται από παραβατικούς γονείς, και με δικαστική εντολή διαμένουν πλέον στους χώρους της Ε.Π.Α.Π., πηγαίνουν δε σε σχολεία της περιοχής των Καμινίων  και της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Στην 11η Τακτική Συνέλευση του Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Π. που έλαβε χώρα στις 12 Δεκεμβρίου 2018 ορίσθηκε οικονομική επιτροπή για τη διενέργεια διαγωνισμού καθαριότητας των χώρων της Ε.Π.Α.Π., και στη συνέχεια, στις 28 Δεκεμβρίου 2018, σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δ.Σ. προχώρησε σε έγκριση της υπ’ αριθμ. 4/2018 διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου του καθαρισμού των χώρων της Ε.Π.Α.Π. (ΑΠ 1171/15-11-2018), παρά την εκφρασθείσα διαφωνία της Προέδρου για το είδος του διαγωνισμού καθώς και για το νομικό έρεισμα της διακήρυξης όσον αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό (βάσει του άρθρου 20 του Ν. 4412/16 απευθύνεται σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Π. εξέφρασε την ανησυχία της και δήλωσε ότι η προσήκουσα διαδικασία είναι η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για το συγκεκριμένο έργο, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης φύσης της εταιρείας που κύριο σκοπό της έχει την προστασία και την ασφάλεια ανηλίκων παιδιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχει λάβει γνώση της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού της Ε.Π.Α.Π.;
  2. Σκοπεύει να λάβει υπ’ όψιν του τις αντιρρήσεις της Προέδρου του Δ.Σ. και Αντιεισαγγελέως Εφετών Πειραιά κας Νταγιάντα σχετικά με το είδος του διαγωνισμού;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: