Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει το… ματς των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 01/06/2023

Αύριο δίνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Αρχίζουν και οι εξετάσεις στα Γυμνάσια              [Γελοιογραφία ΚΥΡ]

|> Με τα Νέα Ελληνικά, που είναι μάθημα Γενικής Παιδείας, αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Αύριο, Παρασκευή 2 Ιουνίου, εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Σημειώνεται ότι η εφετινή έναρξη των Πανελλαδικών έρχεται μετά από δύο ημέρες ταλαιπωρίας για μία μερίδα των αποφοίτων των Λυκείων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη Δευτέρα τις ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξ αιτίας κυβερνοεπιθέσεων στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και των μεγάλων καθυστερήσεων που αυτές προκάλεσαν.

Ωστόσο, τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν διαβεβαιώσει, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την περασμένη Τρίτη, ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν «κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια», επισημαίνοντας ότι η πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ -που δέχθηκε τις κακόβουλες επιθέσεις- «είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ημέρα, εκτός από ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η πρώτη μέρα εξετάσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων των οποίων οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: