Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ρατσιστικές τάσεις και στο… βάθος ο «αντιρατσισμός»!

Χωρίς κατηγορία στις 23/03/2019

Ας πάνε τα προσφυγόπουλα σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πολιτικών και ιθυνόντων…

Π.Π. Ξανθίδης |>Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού η χθεσινή και αυτό που συμβαίνει στο σχολείο ενός ακριτικού νησιού, ήρθε να εγείρει τις… αντιρατσιστικές μας ευαισθησίες.

Στο εν λόγω δημοτικό οι γονείς αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα, επειδή στα θρανία θα καθίσουν και προσφυγόπουλα. Παιδάκια χωρίς ειδική προσχολική αγωγή, για να συνυπάρχουν και να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων.

Ε, και μας πιάνει το «αντιρατσιστικό» μας, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπ’ όψιν:

  • Ο τόπος υποδοχής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, όπου διαδραματίζεται η υπόθεση.
  • Η ψυχολογική κατάσταση των κατοίκων, με τις «καραβιές» που δέχονται.
  • Η αίσθηση του αδικημένου πολίτη στον οποίο φορτώνονται όλα τα βάρη από τη νέα κατάσταση πραγμάτων που δημιουργείται.

Το τελευταίο ίσως είναι το πιο σημαντικό που –εκτός αυτού που συμβαίνει με το σχολείο– μπορεί να δημιουργήσει και άλλες «ρατσιστικές» αντιδράσεις. Ίσως και ανεξέλεγκτες, εάν  δραστηριοποιηθούν ακροδεξιές ομάδες…

Με το να βγαίνει κάθε είδους αρχή και να προσπαθεί να πείσει τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, δεν είναι η δέουσα τακτική.

Καλύτερα θα είναι να δοθεί το καλό παράδειγμα, από τους ίδιους τους εκπροσώπους της, με το να προωθηθεί ένας μικρός αριθμός προσφυγόπουλων στα «καλά» σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους! Κι ας είναι σε άλλον τόπο!

Να βρεθεί στέγη για τους γονείς τους και τα παιδάκια να καθίσουν στα ίδια θρανία μαζί με τα παιδάκια του δήμαρχου, του βουλευτή, του υπουργού, του μεγαλοεπιχειρηματία και απαραιτήτως του αυτοαποκαλούμενου ή υποτιθέμενου αντιρατσιστή και πλουτοκράτη ακτιβιστή. Διαφορετικά, χωρίζονται οι πολίτες σε κατηγορίες! Και άντε ψάξε ποιός είναι ο ρατσιστής και ποιός ο αντιρατσιστής!

Επιτέλους, ας αφήσουμε τις «ετικέτες», τους ανεύθυνους χαρακτηρισμούς και όσες φαντασιώσεις υπερβαίνουν την λογική!

Με τι «μούτρα» θα απαιτήσει κάποιος ιθύνων από έναν πολίτη να προβεί σε μία «αντιρατσιστική» κίνηση, όταν ο ίδιος απλώς συνιστά και υποδεικνύει; Ας είμαστε επιεικείς στην κρίση μας, σχετικά με καταστάσεις που περνάει ο άλλος και στις οποίες εμείς είμαστε θεατές…

Πηγή: Εφημ. “Αποκαλυπτικά”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: