Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΑΧΕΠΑ: Η φωνή της Ελληνικής Κοινότητας δίνει τις “απαντήσεις” της στην παραπληροφόρηση

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 04/03/2018

Θέσεις της οργάνωσης

|> Παρέμβαση για το Μακεδονικό κάνει η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ και σε ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον εκτελεστικό διευθυντή της Βασίλειο Ν. Μωσαΐδη, στηρίζει τις θέσεις της Παμμακεδονικής, προτείνει δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας και αναφέρεται στην πολυετή προσφορά της, αλλά δίνει “απαντήσεις” για να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση για το AHEPA.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Από την πρώτη μας επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο Calvin Coolidge το 1923, όταν συζητήθηκε  το θέμα των προσπαθειών ανασυγκρότησης για να βοηθηθούν οι Έλληνες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη Μικρά Ασία – με τις  πιο πρόσφατες ανθρωπιστικές κινήσεις που έφεραν περισσότερα από 500.000 δολάρια για να τροφοδοτήσουν τους άπορους και να  βοηθήσουν 12 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας δημόσιας υγείας / ιατρικής βοήθειας στην Ελλάδα-AHEPA είναι εκεί. Για σχεδόν έναν αιώνα, η ΑΧΕΠΑ βρισκόταν στην πρωτοπορία να υποστηρίξει και να βοηθήσει την Ελλάδα εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και φυσικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικά με το σημαντικό ζήτημα αναγνώρισης ονόματος για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), είναι ατυχές το γεγονός ότι στην ελληνοαμερικανική κοινότητα παρατηρείται κακή αντίληψη για το επίπεδο συμμετοχής της AHEPA.

Πρώτον, ας είμαστε ξεκάθαροι: Η Μακεδονία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας και της ελληνικής ιστορίας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Περαιτέρω, αφήστε την AHEPA να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη για να διαλύσει την παραπληροφόρηση: η AHEPA σέβεται και ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα να συλλέγουν και να επιδεικνύουν ειρηνικά. Η AHEPA θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Ως οργανισμός, η AHEPA έχει συζητήσει αυτό το ζήτημα με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα – όπου χειρίζεται αυτό το ζήτημα. Πιο πρόσφατα, τον Ιανουάριο, το θέμα προέκυψε σε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Και η AHEPA παραμένει έτοιμη. Η ΑΧΕΠΑ θα συναντηθεί με τον Πρέσβη στην Ελλάδα Χάρις Λάλακο στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει το θέμα την ερχόμενη Παρασκευή. Στην Ημέρα του Καπιτώπου της AHEPA, ο οργανισμός συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα της δημόσιας πολιτικής την ανάγκη για επίβλεψη του Κογκρέσου από την εξωτερική βοήθεια στην ΠΓΔΜ – ότι η βοήθεια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να προωθήσει την προπαγάνδα μίσους προς την Ελλάδα ή να συμβάλει σε περαιτέρω προκλήσεις κατά της Ελλάδας. Η AHEPA υποστήριξε τη νομοθετική γλώσσα για το σκοπό αυτό, η οποία πέρασε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στο 112ο Συνέδριο.

Επιπλέον, η AHEPA έχει συνεργαστεί με τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις για το θέμα αυτό. Γνωρίζετε ότι ο μόνος  εξωτερικός οργανισμός που  θα λάβει έγκριση για να δημοσιεύσει την ανάλυσή του στην ιστοσελίδα της AHEPA είναι η Παμμακεδονική Ένωση; Μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα δημόσιας πολιτικής της AHEPA, όπου, παρεμπιπτόντως, υπάρχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων της ΠΓΔΜ σχετικά με την εθνικότητα της χώρας αυτής. Επιπλέον, η AHEPA ενέκρινε τις δηλώσεις πολιτικής του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου για το θέμα της αναγνώρισης ονόματος. Η ΑΧΕΠΑ ασχολείται με αυτό το θέμα.

Τελικά, θα πρέπει να αποφασίσει ο λαός της Ελλάδας μέσω δημοψηφίσματος.  Ανεξάρτητα από το θέμα της αναγνώρισης ονόματος, τα άτομα που δηλώνουν ότι το AHEPA είναι “μη Ελληνικό” ή “δεν εμπλέκεται” είναι παράλογη, ανοησία και τελείως ψευδής. Η δέσμευση της ΑΧΕΠΑ για τις ιδρυτικές μας αρχές που σχεδιάζουν τα ελληνικά ιδεώδη, καθώς και για την καταπολέμηση των διακρίσεων, της φανατισμό και του μίσους, είναι σταθερές και αληθινές, σήμερα όπως ήταν το 1922. Για σχεδόν εκατό χρόνια η ΑΧΕΠΑ δεν σταμάτησε να υποστηρίζει, να υπερασπίζεται και να προάγει την Ελλάδα, την Κύπρο και τα ελληνικά ιδεώδη και αρχές μας. Η μακρά και δυναμική ιστορία και η ιστορία μας μιλάει για τον εαυτό της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: